Verschillende militaire oefeningen op land en water in de gemeente

Foto: Ministerie van Defensie

Er zijn deze maand verschillende militaire oefeningen van de Koninklijke Landmacht in de gemeente Renkum.

De oefeningen zijn zowel op land als op het water.

Eindmars 

Op vrijdag 21 mei 2021 van 24.00 tot 7.00 uur hebben militairen van de Koninklijk Militaire School, Luchtmobiele Brigade een eindmars.

Oefening op het water

Van dinsdag 25 tot en met donderdag 27 mei 2021 verplaatst een militaire eenheid (Genie Bataljon/Waterbouw compagnie) zich over het water tussen Hedel en Renkum, onder andere over de Nederrijn. De militairen varen met pontons en gemotoriseerde rubberboten en zijn bewapend. Er wordt geen gebruik gemaakt van (oefen)munitie.

Corona

Defensie maakt deel uit van de groep van vitale organisaties en functies om Nederland te laten blijven functioneren. Defensie moet daarom al die tijd klaar zijn om een noodzakelijke bijdrage aan de samenleving te blijven leveren, en ook om de voorbereidingen van diverse missies te garanderen. Tegelijkertijd moet Defensie verdere piekbesmetting van het coronavirus binnen Defensie voorkomen. Ondanks de gedeeltelijke vrijstelling worden de richtlijnen van de Rijksoverheid zo veel mogelijk gevolgd.

De landmacht doet er alles aan om overlast te voorkomen. Heb je een klacht? Kijk op defensie.nl/onderwerpen/klachten-en-schadeclaims.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen