112

Integrale controles uitgevoerd in de Renkumse autobranche

Foto: RyanMcGuire, pixabay

Vandaag heeft de gemeente Renkum tijdens een speciale actieweek extra integrale controles uitgevoerd bij diverse bedrijven in de autobranche in deze gemeente. Dit om te controleren op heling en milieu overtredingen.

Heling is het bewust doorverkopen van gestolen goederen, en dat is strafbaar. Om heling makkelijker op te sporen zijn ondernemers verplicht hun goederen te registreren in een (digitaal) opkopersregister. Bij de onderzochte ondernemers en bedrijven heeft de politie twee goederen in beslag genomen. Ook zijn er een aantal milieu-aandachtspunten geconstateerd. Het onderzoek loopt nog.

Aanpak ondermijning

Criminelen uit de onderwereld maken steeds meer gebruik van diensten van de bovenwereld. Boven- en onderwereld raken zo met elkaar verweven. Door de vermenging van de onder- met de bovenwereld lijken criminelen soms onaantastbaar te zijn. Door deze ondermijning beïnvloeden criminelen onze samenleving. Om ondermijning aan te pakken werken de verschillende veiligheidspartners samen op de thema’s drugshandel, witwassen, mensenhandel en zorgfraude.

Door ondermijning gezamenlijk aan te pakken door integrale controles uit te voeren, kan de gemeente naast strafrechtelijk vervolgen en boetes opleggen bijvoorbeeld ook illegaal verkregen vermogen afpakken, panden sluiten, dwangsommen opleggen en huurcontracten laten beëindigen. Zo maken ze wijken en buurten veiliger. Inwoners en ondernemers kunnen helpen door alert te blijven en te melden.

Verdachte situaties kunnen altijd gemeld worden bij via 0900 8844. Anoniem melden kan bij Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000 (gratis).

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen