Zorgboerderij Hoeve Heidestein in Heelsum krijgt groot bijenhotel

Foto: bijenhotelkopen.nl

De sociale onderneming Bijenhotelkopen.nl heeft een gratis bijenhotel aangeboden aan zorgboerderij Hoeve Heidestein in Heelsum.

Bart Zoutenbier, begeleider/hovenier heeft het bijenhotel in ontvangst genomen namens de organisatie. Het bijenhotel krijgt een prachtige plek in de grote tuin die de zorg(kinder)boerderij samen met cliënten gaat aanleggen.

Deze tuin wordt verder ingericht met een vijver, groentetuin, fruitbomen en een kas.

Nudge vriendendienst

Bijenhotelkopen.nl heeft zich onlangs aangesloten bij Nudge, een platform dat organisaties en individuen verbindt met als doel blijvende gedragsverandering te realiseren op het gebied van klimaat, energie, milieu en sociale duurzaamheid. Partner worden van Nudge vereist commitment in de vorm een vriendendienst.

Bijenhotelkopen.nl heeft er voor gekozen als vriendendienst een professioneel bijenhotel te schenken aan een sociale organisatie.

Dit is Hoeve Heidestein in Heelsum geworden, een zorgboerderij waar een zinvolle en prettige dagbesteding georganiseerd wordt voor inwoners uit de gemeente Renkum met een hart voor dieren en natuur.

No social waste – no natural waste

Hoeve Heidestein is niet voor niets uitgekozen voor de vriendendienst.

Bianca Pouw: “Als sociale onderneming streven wij naar “no social waste”. Dit doen wij zelf o.a. met de inzet van onze BIJzondere collega’s bij diverse sociale werkplaatsen.”

“Hoeve Heidestein streeft met haar zinvolle dagbesteding een soortgelijk doel na. Wij vinden dat iedereen moet kunnen meedoen in onze samenleving en zetten ons daar graag voor in. Wij wensen Hoeve Heidestein en haar cliënten veel plezier met hun nieuwe Andrena bijenhotel!”

Over Bijenhotelkopen.nl

De sociale onderneming Bijenhotelkopen.nl wil door het leveren van professionele bijenhotels bijdragen aan de natuurlijke ondersteuning van wilde bijen en andere bestuivende insecten. Professionele nestgelegenheid is van essentieel belang voor de wilde bijen.

Ze verschaft met de duurzaam geproduceerde bijenhotels de mogelijkheid aan bedrijven, instellingen én particulieren om een steentje bij te dragen aan het beschermen van de wilde bijen. De bijenhotels worden met de hand gemaakt van Nederlands en/of Belgisch hout.

De productie vindt plaats in sociale werkplaatsen, waar de organisatie onder het motto “no social waste” werk verschaft aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Aangesloten als partner bij Nederland Zoemt, The Pollinators en NL Greenlabel.

Meer informatie over bijenhotels en de bij-beschermende inspanningen van Bijenhotelkopen.nl en haar partners is te vinden op bijenhotelkopen.nl.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen