De Blauwe Bever bezoekt Fort Pannerden vanaf het Drielse Veer

Het is de langste vaart stroomopwaarts van safarischip de Blauwe Bever. Via het Pannerdensch Kanaal wordt de eindbestemming Fort Pannerden op de splitsing van de Waal en het Pannerdensch Kanaal bereikt.

Daar volgt een rondleiding en er is een heerlijke lunch aan boord.

Fort Pannerden

Het ligt verborgen onder een dak van aarde, telt vijf verdiepingen, en ligt strategisch op de splitsing van de Waal en het Pannerdensch Kanaal. Fort Pannerden, meest oostelijk gelegen fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, ligt uitermate strategisch.

Het is een prachtige tocht van Heveadorp/Drielse Veer langs Meinerswijk, de stad Arnhem door het Pannerdensch Kanaal. Het schip vaart ‘over’ de Betuwelijn, die via een tunnel het kanaal kruist.

Dicht bij het beginpunt van de Linge legt de Blauwe Bever aan. Er volgt een wandeling naar Fort Pannerden, waarbij in de bermen allerlei interessante planten groeien en bloeien.

Vernuftig

In het fort laat een gespecialiseerde gids zien hoe vernuftig het geheel is opgezet. Boven op het fort heeft de deelnemer een weids uitzicht over de Rijn, Waal en het Pannerdensch kanaal.

Vertrek dinsdag 21 augustus om 10:30 Heveadorp / Drielse Veer en terugkomst ongeveer 17.00 uur.

Voor meer informatie en/of reserveren: deblauwebever.nl/reserveren

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen