Minder rupsen bij verstoring paring van eikenprocessievlinder

Foto: Renkum Nieuws

Een eerste veldproef in alweer een poging om de overlast van de eikenprocessierups aan te pakken lijkt voorzichtig resultaat te hebben.

Door tijdens de vliegperiode van de eikenprocessievlinder feromonen (sekslokstoffen) aan te brengen in eikenbomen, wordt de paring verstoord. En dat blijkt het aantal rupsen op sommige plekken te halveren. Dat meldt het Kenniscentrum Eikenprocessierups op de site Nature Today.

Brandhaartjes

Er bestaan al veel methodes om de overlast van de eikenprocessierups te beteugelen. De brandhaartjes van de rups zorgen voor jeuk bij mensen. Op veel plekken worden de boomkronen bespoten met bacteriën, maar dat doodt ook andere rupsen. De methode met de feromonen heeft geen effect op andere diersoorten.

Bron: Nieuws.nl

♦♦♦

Adverteren op Renkum.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail:[email protected].