Filmvoorstelling Zestig Plus Big Eyes in Filmhuis Oosterbeek

Foto: Filmposter

Op donderdag 24 november vertoont Filmhuis Oosterbeek in het kader van de maandelijkse ‘Filmvoorstelling Zestig Plus’ de film Big Eyes.

Deze film vertelt het waargebeurde verhaal van één van de grootste kunstfraudes van de twintigste eeuw.

Spookachtig grote ogen

Het betreft schilderijtjes van kinderen met spookachtig grote ogen, die in de jaren vijftig en zestig ontzettend populair waren in de VS. In de film wordt het drama van de Keanes uit de doeken gedaan, dat de kunstwereld in de jaren ‘50 en ‘60 op zijn kop zette.

In een tijd waarin vrouwelijke kunstenaars vrijwel taboe waren, weet Walter Keane zijn vrouw, de legendarische schilderes Margaret Keane, over te halen haar schilderijen onder zijn naam te verkopen.

Leugen

Wat begint als een simpele leugen, groeit, met de stijgende populariteit van haar kunst, uit tot de nachtmerrie waar Margaret bijna tien jaar mee moet leven. Tot ze in 1964 bij Walter weggaat.

Vervolgens duurt het nog tot 1970 voordat ze haar verhaal doet in een rechtszaal, waar ze eindelijk erkenning krijgt voor haar schilderijen.

Deze film is te zien op donderdag 24 november om 14.30 uur in Filmhuis Oosterbeek. Reserveren is aan te raden en kan via www.filmhuisoosterbeek.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen