De thriller Noctural Animals in Filmhuis Oosterbeek

Foto: Filmposter

Filmhuis Oosterbeek vertoont op vrijdag 17 en zondag 19 februari de thriller Nocturnal Animals. Naar de roman Tony and Susan van Austin Wright.

Susan Morrow is de eigenares van een kunstgalerij en woont in Los Angeles. Haar huwelijk met de knappe zakenman Hutton Murrow, die naar New York moet reizen om zijn financiën te redden, loopt op zijn eind.

Anoniem pakje

Op een dag ontvangt ze een anoniem pakje dat in haar brievenbus is achtergelaten. Het blijkt een boek geschreven door haar ex-echtgenoot Edward Sheffield, die ze 20 jaar geleden verliet en waar ze al jaren geen contact meer mee heeft gehad. Bij het manuscript zit een briefje waarin Edward Susan vraagt het boek te lezen en vervolgens contact met hem op te nemen als hij weer in de stad is.

In haar eentje in bed begint Susan de roman te lezen. Het boek, Nocturnal Animals, is aan haar opgedragen. Het beschrijft hoe een vakantie van een gezin een vreselijke en gewelddadige wending krijgt. Het verhaal doet bij Susan herinneringen naar boven komen over haar eerste huwelijk en confronteert haar met een ongemakkelijke waarheid over zichzelf.

Nocturnal Animals verkent de dunne scheidslijnen tussen liefde en wreedheid, en tussen wraak en verlossing.

Tom Ford

Het is de tweede film van de Amerikaanse modeontwerper Tom Ford, die in 2009 debuteerde met A Single Man. Ford baseerde het script op de roman Tony and Susan van Austin Wright.

Nocturnal Animals is te zien in Filmhuis Oosterbeek op vrijdag 17 februari om 21.00 uur en op zondag 19 februari om 20.00 uur. Reserveren is aan te raden via www.filmhuisoosterbeek.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen