Mevrouw Lutteken-Gielingh is vandaag 100 jaar geworden

Foto: Gellinger, pixabay

Renkum is een 100-jarige rijker sinds vandaag. Mevrouw Berdina Lutteken-Gielingh vierde vandaag haar honderdste verjaardag in haar woning aan de Dorpsstraat met haar familie.

Eigenlijk zou de burgemeester bij haar op bezoek komen maar die bleek helaas ziek. Daarom kwam wethouder Hermine van de Berg haar feliciteren namens het gemeentebestuur.

Renkumse

Berdina Gielingh is een echte Renkumse, ze werd op 20 februari 1917 in Renkum geboren. Ze was de oudste van zeven kinderen, waarvan er nu nog twee leven: Berdina zelf en haar zus Miep van 97 jaar.

In 1943 is ze getrouwd met Bas Lutteken, haar toenmalige buurjongen. Tijdens de Slag om Arnhem vluchtten zij en kwamen ze terecht in een opvang in Nigtevecht (provincie Utrecht). Tijdens hun tijd in de opvang werd Adrie geboren, de oudste zoon, geboren. Er zouden nog drie zonen volgen.

Wasserij

Berdina’s man Bas overleed in 1988. Berdina was huisvrouw, maar ze werkte ook als schoonmaakster bij verschillende huizen in Wageningen-Hoog. Ook heeft ze jarenlang gewerkt op de wasserij Van Hoogstede, tegenwoordig De Lelie, in Wageningen. Zo konden haar kinderen doorleren. Dat was voor haar een groot ideaal.

De grote hobby van Berdina is lezen. Dat doet ze nog altijd. Ook volgt ze de politiek nog op de voet.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen