Van Koningsnach tot Koningsdag in de gemeente Renkum

Aanstaande donderdag is het weer zover: Koningsdag. In alle dorpen is een heel programma samengesteld om Willem-Alexanders 50ste verjaardag te vieren.

Wolfheze

De kleurige feesttent staat inmiddels alweer langs het spoor en feest was het daar het afgelopen weekend al. Woensdagmiddag begint Koningsdag al een beetje met een Matjesmarkt bij dorpshuis de Burcht. Koningsdag zelf zit van 08:00 uur ’s morgens tot ’s nachts 01:00 uur zo vol activiteiten, dat ze twee pauze’s hebben ingelast. Er is een optocht met het thema Pokémon naar de tent waar dan een Pokémonjacht gehouden wordt.

’s Middags is er de schuttersstrijd om de Koning en de Koningin en de kans om met zijn twee met een bootje over de Wolfhezer Wildwaterbaan te gaan; wie blijft er droog? Het Oranjebal sluit traditioneel Koningsdag in Wolfheze af.

Zie hier het hele programma, en omdat de tent er toch staat, is er vrijdagavond nog een jongerenfeest waarvoor je stalen zenuwen voor nodig schijnt te hebben!

Oosterbeek

Ook in Oosterbeek een optocht met (versierde) fietsen na de feestelijke kick-off op het Raadsplein. Vanaf het plein gaat de korte reis naar Sportpark Hartenstein. Daar worden de festiviteiten geopend door waarnemend burgemeester Hein Bloemen.

Daarna is het sportpark één vrolijke bende met een knolletjesmarkt, ponyrijden en een mega-stormbaan. ’s Middags is er Hollandse muziek en tegen de avond wordt het rocken. Je vindt het hele programma hier.

Renkum

Renkum trapt woensdagavond af met Koningsnach in de Rijnkom voor jongeren van 12 tot 17 jaar. Nadat donderdag om 8:00 uur de klokken luiden begint het opbouwen bij het Europaplein. De dag wordt om 10:00 uur geopend en tijdens het rondsnuffelen op de kleedjesmarkt is er van alles te doen.

Verenigingen zijn aanwezig en is een springkussen, een stormbaan, optredens en oude ambachten te zien incl klederdracht. Je vind het programma hier.

In de tussentijd is er ook feest in het Huis van Renkum. Daar gaat het wat rustiger aan toe met gezamenlijk televisie kijken en oud-Hollandse spelletjes, hier moet je, je alleen wel even aanmelden!

Rond 18:00 zijn de festiviteiten rond het Europaplein afgelopen maar niet getreurd! De Heren van Baer sluiten Koningsdag af en feesten tot 23:00 door.

Heelsum

In Heelsum beginnen ze met een versierde fietsenoptocht van de Prinses Beatrixschool naar het feestterrein aan de Bram Crumstraat. Als je aan de route woont, kun je gewoon aansluiten.

Er is Oranjemarkt, er zijn dieren zoals slangen, reptielen en schapen, demonstraties en veel spelletjes. Met uitdagingen zoals het touwtrekken, de LogiQuiz en de KidsRun. Hier zie je het hele programma.

Heveadorp/Doorwerth

Doorwerth en Heveadorp vieren Koningsdag als vanouds samen. Een verkleedoptocht met als thema: de Prehistorie wandelt van Heveadorp naar het Oranjeveld aan de Van Molenallee waarna de Kinderspelen beginnen. Ook geïnspireerd op de Prehistorie want je kunt met dino-eieren gooien, fossielen zoeken en oermuis meppen.

De Knolletjesmarkt begint ’s middags, in de tussentijd kun je op het springkussen of naar de vogelshow kijken. ’s Avonds is er een lampionnenoptocht naar Dries z’n Weitje waar de dag wordt afgesloten met vuurwerk. Zie hier het programma.

Fijne Koningsdag!!!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen