Elf inwoners van de gemeente kregen vandaag een lintje uitgereikt

Foto: Sodacan, wikimedia

Tijdens een bijeenkomst in de raadszaal van het gemeentehuis is vanmorgen aan tien inwoners een lintje uitgereikt door waarnemend burgemeester Bloemen.

In Den Haag werd een lintje uitgereikt door de Minister van Defensie, waarmee het totaal op elf Koninklijke onderscheidingen komt. 

Benoemd tot Ridder met Zwaarden in de Orde van Oranje-Nassau:

Dhr. Franciscus Joannes Kappen (24 april 1964)een lintje

Vanwege zijn rol als organisator en bestuurslid van Scouting Nederland, organisator van de kerstpakkettenactie t.b.v. minder bedeelden voor de Raad van Kerken, vrijwilliger van Dorpsbelang Wolfheze en voorzitter van de Oranjevereniging Wolfheze.

Daarnaast is hij commandant van de groep Luchtmacht Reserve en heeft hij bijzondere verdiensten op het terrein van defensie. Zijn onderscheiding wordt daarom uitgereikt in Den Haag door de Minister van Defensie, Jeanine Hennis-Plasschaert.

Benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau:

Dhr. Theodorus Adrianus Marie (Dick) van der Meer (9 augustus 1951)

Vanwege zijn rol als bestuurslid en voorzitter van de stichting War Requiem – Bridge to the Future, secretaris van het Jeugdcultuurfonds Arnhem, bestuurslid van het Jeugdcultuurfonds Gelderland, voorzitter van de Raad van Toezicht van stichting Solidez en voorzitter van Muziektheater ‘De Plaats’.

Dhr. Jurriaan Jan de Mol (27 april 1959)

Jurriaan de Mol is oprichter en directeur van het Regionaal Bureau voor Toerisme, voorzitter van de stichting Liberation Route Europe, bestuurslid van de stichting VVV Groep Nederland en directeur van de stichting Toerisme Gelderland.

Benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau:

Mw. Erna Louise Rolofina de Graaf (4 april 1946)

een lintje Vanwege diverse vrijwilligerstaken binnen de Gereformeerde Kerk van Renkum en Heelsum, vrijwilliger bij de Kookploeg Kruispunt Arnhem, gastvrouw bij theater Junushoff in Wageningen en penningmeester van de Airborne School in Renkum.

Dhr. Heinrich Wilhelmus Kempen (1 maart 1938)

Vanwege diverse vrijwilligerstaken bij de St. Bernulphusparochie in Oosterbeek. De heer Kempen is lid van de commissie St. Bernulphus uit de steigers, medeorganisator van een tweetal acties om financiële middelen te verwerven voor groot onderhoud aan de kerk.

Hij is secretaris van het kerkbestuur geweest, is voorzitter van de redactiecommissie van het parochieblad en voorzitter van de activiteitencommissie. Ook is hij secretaris van de stichting Vrienden van de St. Bernulphus. Daarnaast is hij vrijwilliger bij Tuin de Lage Oorsprong en voorzitter van de activiteitencommissie van de KBO.

Dhr. Robert Kooderings Clemens (2 april 1942)

Robert Kooderings Clemens is redacteur van het mededelingenblad van het NIVON (Nederlands Instituut voor Volksontwikkeling en Natuurvriendenwerk), bestuurslid, gastheer en verzorger van de ledenadministratie van het NIVON en lid van de werkgroep onderhoud van het terrein rondom het Natuurvriendenhuis de Bosbeek in Bennekom.

Daarnaast is hij vrijwilliger bij de stichting Begraafplaats Fangmanweg in Oosterbeek.

Mw. Wilhelmina Sophia van Maasakker (18 augustus 1941)

Vanwege diverse vrijwilligerswerkzaamheden bij Bibliotheek aan huis. Ook is zij baliemedewerker van het Airborne Museum en VVV Oosterbeek.

Mw. Elfriede Elizabeth Muurling (11 december 1935)

Vanwege diverse functies en werkzaamheden voor de Lutherse Kerk in Arnhem. Ook was zij activiteitenbegeleidster en bestuurslid bij de Lutherse Kerk in Den Haag.

Dhr. Derk Jan Nijeboer (9 februari 1943)een lintje

Derk Jan Nijeboer voorzitter van het landelijke College van Kerkmeesters. Ook is hij
ouderling-Kerkrentmeester bij de Gereformeerde Kerk van Renkum-Heelsum.

Mw. Willemien Rieken (10 juli 1935)

Willemien Rieken is vrijwilliger bij de Ontmoetingskerk in Doorwerth. Ook is ze vrijwilliger bij de museumshop van het Airborne Museum en bij de VVV in Oosterbeek.

Dhr. Wilhelmus Theodorus T.F. Schoemans (11 mei 1950)

Vanwege bestuurslid van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie, secretaris van de stichting Geschiedenis van de Fysiotherapie, voorzitter van de Oranjevereniging Doorwerth-Heveadorp, organisator 4 mei, organisator van de 4 mei Herdenking Doorwerth, voorzitter van het Nederlandse Rode Kruis afdeling Renkum-Wageningen, bestuurslid van de Raad van Toezicht De Verburgt-Molhuysen, bestuurslid van de stichting Verma, coördinator van externe projecten van de stichting Voedselbank Neder-Veluwe en voorzitter van de stichting Voedselhulp Regio Neder-Veluwe.

Lees ook: 

Cookieinstellingen