112

Officiële waarschuwing voor hennepkweker Renkum

Foto: stankx, pixabay

Een bewoner van de W.Kerstenweg in Renkum heeft een officiële waarschuwing gekregen omdat er in november vorig jaar in het pand een hennepplantage werd aangetroffen. Op basis van artikel 13b van de Opiumwet heeft burgemeester Gebben de bevoegdheid deze waarschuwing te geven. Dat maakte de gemeente bekend.

Deze wet geeft een burgemeester de mogenlijkheid een pand waarin een hennepplantage is aangetroffen, te sluiten of officieel te waarschuwen. Dat is afhankelijk van de ernst en of er eerdere veroordelingen zijn geweest.

In het pand op de W.Kerstenweg werden in november 2015, 462 planten aangetroffen. Meestal zit er georganiseerde criminaliteit achter kwekerijen. Daarnaast geven ze overlast in de buurt en zijn de kwekerijen brandgevaarlijk. Er is een verhoogde kans op kortsluiting en oververhitting. Vaak wordt illegaal stroom afgetapt. Eigenaren van kwekerijen krijgen hier achteraf ook altijd nog een rekening van, verhoogd met een boete.

Bewoners die vermoeden dat er in hun buurt een hennepkwekerij is, kunnen dit melden bij de politie via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Bij de gemeente melden kan ook: bel 026-3348111 of stuur een mail naar: [email protected]

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen