Zomerfilm: A Street Cat Named Bob in Filmhuis Oosterbeek

Foto: Filmposter

Na een moeilijke jeugd heeft James Bowen een leven als dakloze achter zich gelaten en probeert hij af te komen van zijn heroïneverslaving.

In de hal van de flat vindt hij een gewonde rode kater.

Dierenarts

Hij brengt hem naar een dierenarts die de kat antibiotica voor schrijft. Hij kan geen eigenaar ontdekken en besluit het dier te verzorgen tot hij beter is. Hij geeft hem de naam Bob naar een personage in Twin Peaks.

Wanneer Bob weer op eigen pootjes kan staan, blijft hij trouw aan James en wijkt niet meer van zijn zijde. Bob vergezelt hem naar zijn werk als straatmuzikant en verkoper van de daklozenkrant. Via Youtube filmpjes worden de twee beroemd. Dankzij Bob lukt het James af te kicken en zijn leven weer terug op de rit te krijgen.

Waargebeurd

Dit waargebeurde feelgood-drama is gebaseerd op de gelijknamige Britse bestseller van Garry Jenkins en James Bowen. Er werden meer dan een miljoen exemplaren van het boek verkocht en het werd vertaald in 25 talen. In de verfilming speelt Bob de kat zichzelf.

Deze film is te zien in Filmhuis Oosterbeek op vrijdag 4 augustus om 21.00 uur. Reserveren kan via www.filmhuisoosterbeek.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen