Dorenweerd Experience: proeven van het leven als brugklasser

Foto: Dorenweerd College

Bij de zogeheten Dorenweerd Experience kunnen leerlingen van groep 8 van de basisschool de komende weken echt meedraaien in een brugklas van het Dorenweerd College in Doorwerth.

Ze worden tussen 22 januari en 5 februari een ochtend of middag gekoppeld aan twee brugklassers. Zo ervaren ze hoe het is om lessen te volgen, van klaslokaal te wisselen en pauze te hebben.

Realistisch beeld

Volgens rector Gabri Maessen van het Dorenweerd College is de activiteit bedoeld om jongeren een realistisch beeld van het dagelijkse schoolleven te bieden. “Op de open dag kunnen ze veel informatie halen en van de sfeer proeven, maar op deze manier ervaar je het echt.”

Uit een vergelijkend onderzoek dat deze week in een regionaal dagblad is gepubliceerd, scoort het Dorenweerd College goed. De school staat vrijwel overal in het Gelderse ‘linkerrijtje’. Het gaat om zaken als slagingspercentage op mavo, havo, vwo en gemiddeld eindcijfer.

Een op de zes leerlingen stroomt op het Dorenweerd tussentijds door van mavo naar havo of van havo naar vwo.

Gelderse top tien

Daarmee behoort de school tot de Gelderse top tien. In de publicatie van de krant staat abusievelijk een ongewoon hoog percentage zittenblijvers op de school.

Maessen: “Dat zou een op de vier zijn, maar het gaat in werkelijkheid slechts om vier tot vierenhalf procent. Daar is een verkeerde interpretatie van de cijfers van de Dienst Uitvoering Onderwijs gemaakt.”

Ook bij enkele andere scholen staan onjuiste gegevens in de publicatie. Maessen is blij met de goede cijfers voor het Dorenweerd College.

“Maar daar gaat het uiteindelijk niet om. Je wilt als school veel meer zijn. We willen dat leerlingen uitdagend onderwijs kunnen volgen, spelen in op verschillen en focussen op ontwikkeling van hun talenten.”

Inschrijven voor de Dorenweerd Experience kan via deze link.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen