112

Bedrijfsongeval Parenco, man valt van grote hoogte. Update!

Foto: Joost Korporaal, youtube

Hulpdiensten werden vanmorgen rond 8:30 uur massaal opgeroepen naar het terrein van papierfabriek Parenco aan de Veerweg in Renkum voor een bedrijfsongeval.

Een werknemer was van grote hoogte naar beneden gevallen. De man was aan het werk in een bedrijfshal en is door een luik in de vloer een verdieping, ongeveer zeven meter, naar beneden gevallen. Hij raakte hierbij zwaar gewond. De hulpdiensten werden gealarmeerd door de automatische brandmelder en direct erna kwamen drie ambulances en de traumahelikopter ter plaatste. De Poolse man is naar het Radboud ziekenhuis in Nijmegen overgebracht.

Luik had dicht moeten zitten

De 37-jarige Poolse medewerker was bezig met schoonmaakwerkzaamheden en viel door een luik wat niet open had moeten staan. De recherche is samen met de arbeidsinspectie onmiddellijk een onderzoek gestart. Collega’s van het Poolse bedrijf die aanwezig waren en zich meteen over het slachtoffer ontfermden, hebben inmiddels verklaringen afgelegd.

De werkzaamheden van de man waren in de bouwput van de nieuwe papiermachine van Parenco die later dit jaar weer in productie genomen wordt. De machine wordt aangepast om golfkarton te kunnen produceren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen