Lezing internet-privacy specialist Brenno de Winter Bibliotheek Oosterbeek

Foto: Brenno de Winter

Denk en praat mee over de kansen en de bedreigingen van internet met schrijver, spreker, voormalig onderzoeksjournalist, specialist in cyber security en internet-privacy Brenno de Winter.

Bekend van het blootleggen van de zwakke plekken van de ov-chipkaart, auteur van ‘De rode hack’ en ‘Digitale stormvloed’, hij is een veelgevraagd spreker en commentator bij tv-programma’s. De Winter is maandagavond 24 februari in de Bibliotheek Oosterbeek.

IT-expert

Nieuwsgierig, onverschrokken, vasthoudend. Met die kwaliteiten laat onderzoeksjournalist en IT-expert Brenno de Winter geregeld van zich horen. Zijn kennis van- en ervaring met internetbeveiliging, privacy en halsstarrig tegenwerkende overheden die geen informatie willen delen, maken dat hij een veelgevraagd spreker is. Als geen ander kan hij ook ons bewuster naar ons eigen gedrag laten kijken in deze extreem snel veranderende wereld.

Brenno neemt ons mee in de digitale jungle. Wat gebeurt daar eigenlijk allemaal? Is deze wereld wel veilig? Welke sporen laten we achter en wat zijn daarvan de gevolgen? Interessante vraagstukken om over mee te denken en mee te praten.

Over Brenno de Winter

Als je Brenno de Winter (1971) zou terugbrengen tot een handjevol data, zou dat er als volgt uit kunnen zien. Hij is schrijver, voormalig onderzoeksjournalist, specialist in cyber security en internet-privacy en begenadigd spreker. Als auteur schreef hij daarnaast diverse boeken, waaronder een roman, getiteld De rode hack.

Zijn non-fictieboek Digitale stormvloed wordt vaak genoemd als ‘verplichte literatuur’ voor bestuurders en bedrijven die inzicht willen hebben in de kansen en bedreigingen van internet. Hoe moeilijk – of makkelijk – is hacken eigenlijk?

Grip op je digitale leven

De lezing van Brenno de Winter is tevens de aftrap van de workshopreeks ‘Grip op je digitale leven’, die op 10 maart start in de Bibliotheek Oosterbeek. ‘Grip op je digitale leven’ is een serie nieuwe workshops van de Bibliotheek Dieren, die je bewust maakt van de digitale sporen die je achterlaat en je laat zien hoe je ongewenste data verwijdert. Met als resultaat: een nieuwe digitale persoonlijkheid en minder ongemakkelijke consequenties op de langere termijn. Immers, alle data die op onze mobiele apparaten, diensten en accounts staan, worden verzameld, geanalyseerd, gedeeld en verkocht.

En na een tijdje komen uit al die data individuele patronen tevoorschijn. Iedereen die deze gegevens verzamelt en gebruikt, kent zo onze gewoontes, onze vrienden, wat we leuk vinden. En… onze geheimen.

Toegangskaarten

De lezing is maandag 24 februari van 20.00 tot 22.00 uur in de Bibliotheek Oosterbeek. Toegangskaarten zijn te bestellen via bibliotheekveluwezoom.nl/agenda of via de Bibliotheek Oosterbeek, tel. 026 – 333 49 82. Kosten: € 7,50 voor leden van de bibliotheek en € 10,00 voor niet-leden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen