Renkum Nieuws jaaroverzicht 2020, de meest gelezen goed-nieuwsberichten

Foto: Tumisu, Pixabay

2020 was geen goed jaar, daar kunnen we kort over zijn. We denken dat je daar dan ook niet aan herinnerd hoeft te worden. ‘Slecht-nieuws’ artikelen worden altijd veel gelezen maar die hebben we voor dit jaaroverzicht maar eens buiten beschouwing gelaten.

Want er gebeurde ook genoeg leuks en terugkijken wordt zo een stuk prettiger.

Januari

In januari kwam Omroep Gelderland met de filmserie Ons Dorp. Eind januari wordt de kijker meegenomen naar Heelsum in 1966 en beelden van toen zijn altijd leuk, wie weet herken je wel iemand.

Februari

De carnavalsmaand. Met natuurlijk de carnavalsintocht. Dat was nog even spannend door de wind die op dat moment door ons land woei en veel optochten werden geannuleerd. Gelukkig konden de Dolle Instuivers met hun ‘ouwe meuk’ toch de straat op.

Maart

In maart werd een inwoonster van Renkum blij gemaakt met een cheque van 10.000 euro, hoe leuk is dat?

Handgranaat, 2020April

Het vinden van een granaat is meestal geen goed nieuwtje maar als het een Amerikaanse is uit de Tweede Wereldoorlog is het op zijn minst toch een bijzonder. De middag van een Renkums gezin werd hierdoor ook een erg interessante.

Mei

Het aantreffen van gebakken spons is ook geen goed nieuws, het impliceert dat iemand zoiets bewust neerlegt om kwaad te doen. Maar gebakken spons bestaat helemaal niet en dat is dan wel weer goed om te weten.

Juni

In juni werd eindelijk de vernieuwde waterspeelplaats bij het Renkums Beekdal geopend. Want het is gewoon heel erg leuk om met water te spelen! De speelplaats is buiten en ook geschikt voor kinderen met een beperking.

Juli

Het Airborne Museum kreeg een nieuwe directeur. De voormalig militair wordt met enthousiasme ontvangen en heeft inmiddels zijn eerste kwartaal achter de rug, vast niet de meest leuke.

Augustus

Het enige evenement wat door mocht gaan dit jaar: Renkum Downhill! Organisator Gé Willemsen maakte er weer een fantastische dag van en gelukkig maar, het was het eerste lustrum voor het spetterendste evenement van de gemeente

September

tradition, traditieDe Airborne septembermaand is dit jaar vooral vanuit het buitenland veel gelezen, dat is duidelijk te zien aan de cijfers van deze maand, na wat slechte berichten, is het de Engelse Market Garden News pagina die de meeste views trekt. Op deze pagina wordt het nieuws rond de Tweede Wereldoorlog uit ons gebied vertaald.

Lezers komen vooral uit Groot-Brittanië, Amerika, Canada en Polen. Maar ook Belgen, Fransen en Duitsers weten de pagina (en de Facebookpagina) goed te vinden. Ook verdere continenten als Nieuw-Zeeland en Australië zijn vertegenwoordigd. Twee artikelen zijn met name goed gelezen.

Oktober

Oké, we ontkomen er niet aan, de horeca weer dicht was slecht nieuws maar de veerbaarheid van de Renkumse horecamensen is groot. Werd dit artikel tijdens de 1e lockdown al veel bekeken, in oktober kwamen er nog meer bij. Veel ondernemers hebben zich erg gesteund gevoeld met alle afhaalmaaltijden die zij mochten bereiden voor de Renkumse inwoners. Met de kerst waren sommigen zelfs gewoon uitverkocht! En dan wordt zoiets toch nog een beetje goed nieuws!

November

Het bericht dat er een nieuw bedrijfsgebouw in Heelsum komt voor bedrijven, opslag en stallingen is ook goed nieuws want ondanks al het slechte nieuws dat er deze maand was, staat dit artikel met stip bovenaan.

December

Ook aan het Horsa Onderzoek is in 2020 een einde gekomen tot vreugde van de stichting BWO2EG. De Horsa Glider-boekjes waar zij mee zijn blijven zitten werden in december bij musea en ondernemers gebracht. Veel ondernemers zijn nu gesloten maar zodra ze weer open kunnen, zijn de boekjes bij hen te krijgen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen