Ook Renkum nam met bloemen afscheid van Peter R. de Vries

Foto: Renkum Nieuws

Renkum – Het is geen bloemenzee bij het kunstwerk aan het begin van de Dorpsstraat maar nadat vorige week de eerste roos voor de vermoorde misdaadverslaggever Peter R. de Vries werd neergelegd, liggen er nu meer.

Gisteren kon het publiek afscheid nemen in het Carré in Amsterdam van de misdaadverslaggever, de hele dag stond er een lange rij mensen om naar binnen te kunnen. Vandaag nam zijn familie afscheid, samen met genodigden werd een 2 uur durende dienst gehouden in het Carré. Bij de uitvaart die daarop volgde waren alleen intimi aanwezig.

Misdaadverslaggever

Peter R. de Vries werd op 6 juli neergeschoten toen hij de studio van RTL Boulevard uitkwam, op weg naar zijn auto. Hij werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Helaas overleed hij vorige week donderdag, negen dagen later aan zijn verwondingen. Hij werd 64 jaar oud.

Dat er in Renkum ook aandacht voor zijn dood is, is niet heel gek. Als misdaadverslaggever, en een beetje meer, hielp hij in diverse onopgeloste zaken, vaak zogenaamde cold-cases. Zo kwam hij ook in onze gemeente terecht nadat hobbyfotograaf Henk Peters uit Doorwerth al sinds 2009 spoorloos verdwenen was. Henk is helaas tot op heden nooit gevonden. Wel is de man die er van verdacht werd hem omgebracht te hebben hiervoor veroordeeld, mede door de aandacht die de misdaadverslaggever genereerde, die diverse tips opleverde. De verdwijning/moord op Henk Peters staat bekend als De Moord Zonder Lijk. Hopelijk wordt hij ooit gevonden.

De man die veroordeeld werd voor de moord op Henk Peters, was eerder vrijgesproken. Peter R was het daar absoluut niet mee eens. In de onderstaande uur durende uitzending legt hij uit waarom hij dat vond. Peter R de Vries ten voeten uit.

♦♦♦

Adverteren op Renkum.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail:[email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen