Geen ballonnen op Koningsdag in Doorwerth en Heveadorp

Foto: eve, wikimedia

De Oranjevereniging Doorwerth-Heveadorp schrapt de ballonnen op de Koningsdag 2016 onder druk van gemeente en milieuactivisten.

Jeroen Dagevos van Plastic Soup, initiatiefnemer van de website: ‘Die ballon gaat niet op’, zegt dat ballonwedstrijden niet meer van deze tijd zijn in het radioprogramma ‘Dit is de Dag’ van de NPO. “Wij roepen de verenigingen dan ook op: Stop met die ballonwedstrijden. Die milieuvriendelijke ballonnen zijn helemaal niet zo afbreekbaar.”

Gezwicht

Pim Santhuizen van De Groene Ballon heeft duidelijk een andere mening: “Ballonnen zijn gewoon 100 procent afbreekbaar en dus milieuvriendelijk. Ik hoop dan ook niet dat we gaan stoppen met de ballonwedstrijden.’

Maar dat gebeurt wel. Oranjevereniging Doorwerth-Heveadorp is één van de vele verenigingen die Koningsdag dit jaar zonder ballonnenwedstrijd viert. Jan Lugthart van de vereniging is er niet zo blij mee. Als volwassene snapt hij het wel, maar voor de kinderen is het een grote teleurstelling. De druk van buitenaf heeft de vereniging doen besluiten de ballonnen te schrappen.

De radio-uitzending hier te beluisteren.

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen