Geen Renkum Airborne, wel herdenkingsdiensten én Race to the Bridge!

Foto: DM van Hellesem

Renkum/Heelsum – Niet geheel onverwacht gaat de Renkum Airborne dit jaar weer niet door maar omdat er toch al wel wat meer mogelijk is, organiseert Renkum Leeft vrijdag een openbare herdenking bij het monument op de Renkumse Heide. Ook in Heelsum en Oosterbeek worden herdenkingsdiensten openbaar gehouden.

Op zaterdag vertrekt, bijna zoals vanouds, de stoet Britse WO2 voertuigen met de Race to the Bridge naar de Rijnbrug in Arnhem.

Start van de Airborne Herdenkingen 2021

Vrijdagochtend wordt om 09:00 de herdenking bij de Naald in Oosterbeek gehouden. Om 13:00 is er een ceremonie op de Renkumse Heide bij het monument. Om 19:00 wordt er een herdenkingsceremonie gehouden in Heelsum bij het kanon. In tegenstelling tot vorig jaar kan er nu wel publiek bij aanwezig zijn, ook bloemen kunnen gelegd worden.

De stoelen die zijn opgesteld zijn niet voor publiek maar voor genodigden. Neem dus zelf een stoeltje of iets mee als het lange staan je niet lukt. Je wordt geacht de anderhalve meter afstand in acht te houden.

Honderd Britse voertuigen

Zaterdag vertrekken om 14:00 vanaf de Telefoonweg in Renkum honderd Britse voertuigen op weg naar de Rijnbrug in Arnhem. Airborne Battle Wheels Oosterbeek is blij dat de Race to the Bridge dit jaar wel plaats kan vinden en ze hopen dan ook veel mensen langs de kant te zien staan.

Ze zullen de Bennekomseweg opdraaien naar de rotonde in Heelsum op weg naar Kievitsdel. Daar steekt de stoet het kruispunt over naar de Molenallee. Via de Benedendorpseweg vervolgen ze hun weg naar de Rijnbrug in Arnhem. Daar wordt even gewacht tot iedereen weer is aangesloten om dan naar Oosterbeek te rijden. Men verwacht, zoals gewoonlijk, tussen 15:20 en 15:45 door Oosterbeek te rijden. De plaats van bestemming is het Airborne Museum voor de static show.

Daar ben je welkom om naar de voertuigen te komen kijken maar je staat toch ook langs de route? Volgens Piet wordt het mooi weer en de weg naar de brug is zo lang, dat anderhalve meter afstand houden helemaal geen probleem is!

♦♦♦

Adverteren op Renkum.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail:[email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen