The Hateful Eight in Filmhuis Oosterbeek (trailer)

Foto: Filmposter

Op vrijdag 29 april en zondag 1 mei vertoont Filmhuis Oosterbeek de nieuwste film van Quentin Tarantino: The Hateful Eight. Tarantino is bekend van o.a. Pulp Fiction en Kill Bill.

Een strenge winter kort na de burgeroorlog: Premiejager John ‘The Hangman’ Ruth (Kurt Russell) is op weg naar Red Rock met gevangene Daisy Domergue (Jennifer Jason Leigh). Er staat 10.000 dollar op haar hoofd, ‘Dead or alive’. De meeste premiejagers schieten meteen, maar ‘The Hangman’ levert zijn gevangenen graag levend af… zodat hij ze aan de strop kan zien bungelen.

Geen zachtzinnig type dus, al laat hij zich er wél toe overhalen een concurrerende bounty hunter een lift te geven. Major Marquis Warren (Samuel L. Jackson) is gestrand zonder paard terwijl er een sneeuwstorm nadert. Er meldt zich zelfs nóg een lifter: Chris Mannix (Walton Goggins), een gewezen soldaat van het Zuidelijke leger en de nieuwe sherrif van Red Rock. Hij mag ook mee.

De drie mannen en de gevangene vinden beschutting in Minnie’s pleisterplaats. Daar ontmoeten ze vier andere ongure figuren: Bob ‘The Mexican’ (Demian Bichir), het Engelse heertje Oswaldo Mobray (Tim Roth), Joe Cage (Michael Madsen) en de oude Zuidelijke generaal Sandford Smithers (Bruce Dern). Buiten loeit de sneeuwstorm. Binnen vallen woorden en pistoolschoten. Gezellig is het van begin af aan al niet. Binnen de kortste keren is de herberg verdeeld in een Noordelijk en een Zuidelijk kamp. Het wantrouwen explodeert, wanneer Warren over een ontmoeting tijdens de burgeroorlog vertelt.

De nieuwe film van Tarantino maakt zijn naam waar. The Hateful Eight zit vol haat, nijd en bedrog. Voor cinefielen valt er veel te smikkelen. De titel is een verwijzing naar The Magnificent Seven van John Sturges, de openingsscène doet denken aan Il Grande Silenzio van Sergio Corbucci, de legendarische Ennio Morricone verzorgde de muziek, en de plot rond een groepje geïsoleerde mannen in de sneeuw vertoont meer dan toevallige overeenkomsten met The Thing (óók met Kurt Russell).

Deze film is te zien op 29 april en 1 mei in Filmhuis Oosterbeek. Reserveren is aan te raden en kan via www.filmhuisoosterbeek.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen