Nachtelijke werkzaamheden houden bewoners uit hun slaap

Foto: Angeline Evers

Bewoners van de Leeuwenstraat in Renkum werden in de nacht van donderdag op vrijdag bruut uit hun slaap gehaald door werkzaamheden ter hoogte van de Achterdorpstraat.

Om 0.00 uur werden aanwonenden opgeschrikt door harde geluiden van boren en slijpen aan weg en putdeksel die tot na 02:00 doorgingen. Het bedrijf wat stond te werken, deed gewoon zijn werk maar hoe en wat, was niet duidelijk en van slapen kwam niks.

nachtelijke

Losse putdeksel

Vanmiddag kwam daar duidelijkheid over vanuit de gemeente. De gemeente had inderdaad opdracht gegeven voor deze werkzaamheden. Diverse bewoners hadden namelijk geklaagd over het putdeksel dat steeds geluid maakte zodra daar iemand overheen reed. Vooral de zware bussen die daar rijden veroorzaakten overlast.

Omdat de betreffende put middenop het wegdek zit, had de gemeente aangegeven dat het werk buiten de dienstregeling moest plaatsvinden en dan kom je al snel op nachtwerk uit. Maar, dat hadden de bewoners moeten weten.

Erg vervelend

Je ontkomt er soms niet aan om werkzaamheden ’s nachts uit te laten voeren zoals in dit geval, aldus een woordvoerster van de gemeente, maar dat bewoners daar niets van wisten, dat is niet goed gegaan. Omdat een aannemer werk moet inplannen, is het de taak van de aannemer dat te communiceren met omwonenden. Die heeft dat deze keer verzuimd.

De gemeente vindt het zeer vervelend dat dit zo gelopen is en mensen onverwacht wakker lagen. Gelukkig is het putdeksel wel gemaakt, dus van die overlast zijn ze nu verlost. Al hebben ze daar wel een paar uur wakker voor moeten liggen.

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen