Een culinaire fietstocht langs restaurants en ijssalons

Foto: Antranias, pixabay

De Lions Club Renkum organiseert zondag 22 mei voor de tweede keer De Heerlijke Ronde. Een culinaire fietstocht die je via de prachtige natuur van de Veluwe naar drie restaurants en een ijssalon loodst.

De Lions Club Renkum wil met de fietstocht twee goede doelen steunen: Zorgboerderij & Theeschenkerij Hoeve Klein Mariëndaal aan de rand van Arnhem en een doel verder weg: het Angaza Woman Centre in Tanzania. Klein Mariëndaal wil graag een stilteplek maken en Angaza wil een wateropslag realiseren.

Culinair en sportief goede doelen steunen

De culinaire tocht is zo’n 35 kilometer lang. Twaalf toprestaurants in de regio nemen deel en drie uitstekende Italiaanse ijssalons. Er zijn verschillende routes uitgestippeld, afhankelijk van de opstapplaats en die voeren je langs drie van de restaurants en èèn ijssalon. In de restaurants kun je genieten van een heerlijk gerecht met lekker drankje en als afsluiting een toetje in een Italiaanse ijssalon.

Alles bij elkaar ben je zo’n vijf uurtjes onderweg, fietsend ergens op de Veluwe tussen Wageningen, Ede en Oosterbeek van gerecht tot gerecht. De start is naar keuze tussen 11:00 en 14:00 uur en er zijn drie opstapplaatsen:

  • Parkeerplaats De Wilgenplas Renkum (parkeerterrein PLUS-markt)
  • Parkeerplaats Raadhuisplein (bij het gemeentehuis) in Oosterbeek
  • Parkeerplaats Plantsoen (naast Rabobank) in Wageningen.

De Heerlijke Ronde in 2015

Vorig jaar werd de eerste Heerlijke Ronde gereden en werden dezelfde doelen gesteund. De opbrengst was €2.100 en dat bedrag werd verdubbeld door een anonieme weldoener tot €4.200. Een mooi bedrag wat verdeeld werd.

Kaarten om mee te fietsen kosten €44 per persoon, reserveer je voor 16 mei dan kosten de kaarten €39. Per kaartje gaat er €10 naar de twee goede doelen. Je kunt hier reserveren. Mochten er nog plaatsen zijn, dan kun je op de dag zelf naar één van de opstapplaatsen gaan, je ter plekke inschrijven en de kosten contant (liefst gepast) te voldoen.

Met de auto kun je overigens ook meedoen, voor aanmelding gelden dezelfde regels als met de fiets.

culinaire

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen