Giro spinningsmarathon voor kankeronderzoek met Sjabbens Sport

Foto: WyrdLight.com, wikimedia

Sjabbens Sports & Health uit Renkum organiseert zaterdag 7 mei een spinningsmarathon samen met Rijnstate, het Rijnstate Vriendenfonds en Media Markt Arnhem.

Met de marathon willen ze aandacht en geld vragen voor een baanbrekend onderzoek naar de individuele behandeling van kanker. Sinds januari dit jaar doet ook Rijnstate aan het onderzoek mee dat startte in 2010. Diverse ziekenhuizen hebben hun krachten gebundeld voor dna-gericht kankeronderzoek in het Center for Personalized Cancer Treatment (CPCT).

85.000 euro nodig

Rijnstate heeft 85.000 euro nodig voor deelname, de spinningsmarathon is één van de activiteiten om het geld bij elkaar te krijgen. Losse donaties zijn mogelijk via het Rijnstate Vriendenfonds. Er is bijna €5.000 opgehaald tot nu toe.

Op de website van Rijnstate zegt Eelco Sjabbens van Sjabbens Sports & Health: “Wij zijn blij dat we kunnen aansluiten bij deze samenwerking en zo een sportieve bijdrage kunnen leveren!”

Spinnen met uitzicht op de Giro

Er wordt die zaterdag twee keer, twee uur lang gefietst. Het eerste blok is van 10:00 tot 12:00 uur, de tweede van 13:00 tot 15:00. Deelnemers hebben €50 per blok betaald om mee te doen. De spinningfietsen staan buiten voor de Media Markt in Arnhem en kijken uit op het parcours van de Giro d’Italia. Daarnaast is de Giro ook op een groot scherm te volgen.

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen