Rumah Kita presenteert Tempo Doeloe, de tijd van vroeger

Foto: Tropenmuseum, wikipedia

Op zaterdag 21 mei is er weer ‘Rumah Kita presenteert’, met dit keer als thema ‘Tempo Doeloe, de tijd van vroeger’. Vanaf 14.00 uur is iedereen van harte welkom op Plein 15 augustus 1 in Wageningen.

Tijdens ‘Rumah Kita presenteert’ brengen bewoners de verhalen van eerdere generaties voor het voetlicht, opdat deze verhalen niet verloren gaan.

Met de themamiddagen wil Rumah Kita dan ook een bijdrage leveren aan het vastleggen, behouden en uitdragen van het Indisch en Moluks cultureel erfgoed. Daarnaast zijn de themamiddagen ook gewoon gezellig en draait het om de ontmoeting tussen bewoners, hun familie en bezoekers uit heel het land.

Tempo Doeloe, de tijd van vroeger

De culturele middag wordt georganiseerd door Duo MataHary. Zij zullen het theaterstuk: ‘Tot weerziens’ (Sampai berjumpa lagi) uitvoeren. De voorstelling is geschreven door René Akihary en samen met zijn dochter Eleonora vormt hij het Duo MataHary. Het verhaal gaat over de aankomst van Indische en Molukse mensen in Nederland en de reis die zij hebben gemaakt. De rode draad in het verhaal is hun verlangen naar de tijd van lang geleden: Tempo Doeloe. Met muziek en beelden over de tijd van vroeger in Nederlands-Indië vertellen en zingen zij over het verborgen verlangen dat Indische en Molukse mensen nog altijd met zich mee dragen.

Rumah Kita presenteert: Tempo Doeloe, de tijd van vroeger’ is een culturele middag waarbij lekkere hapjes en drankjes niet zullen ontbreken. De theatermiddag zal in het huis worden omlijst met afbeeldingen uit het oude Indië.

Er is volop ruimte om kennis te maken met Rumah Kita en haar bewoners, de ontmoeting en gezellig samenzijn staan centraal! Bezoekers zijn van 14.00 tot 16.00 uur van harte welkom. Voor het bijwonen van ‘Rumah Kita Presenteert’ op zaterdag 21 mei 2016 kunt u zich opgeven via ons e-mailadres: [email protected]l. De toegangsprijs is € 5,00.

Wij ontmoeten u graag op zaterdag 21 mei 2016 in Rumah Kita in Wageningen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen