Burgemeester Schaap nieuw bestuurslid hospice Wijchen

Foto: Hospice Wijchen

Wijchen – Burgemeester Agnes Schaap heeft een bestuursfunctie op zich genomen van Hospice & Thuiswaken Wijchen. Dat maakt wijchen.nieuws.nl bekend.

Agnes Schaap. Foto: gemeente Renkum

De in Gassel geboren Agnes Schaap (64) is oud-wethouder van de gemeente Wijchen. Voor ze de politiek inging was ze tussen 1998 en 2014 directeur en bestuurder van zorginstelling Malderburch in Malden.

Van wethouder tot burgemeester

Schaap was van 2006 tot 2014 namens de PvdA lid van de gemeenteraad van Wijchen. Ze was enige tijd fractievoorzitter en een tijd vicevoorzitter van de gemeenteraad. In 2014 werd ze benoemd tot wethouder, verantwoordelijk voor sociale zaken, duurzaamheid en economische zaken.

In 2017 werd ze benoemd tot burgemeester van Renkum en inmiddels is ze door de gemeenteraad voorgedragen voor een tweede termijn.

Laatste levensfase

Hospice Wijchen biedt plaats aan maximaal 4 gasten die zich in de laatste fase van hun leven bevinden en niet meer thuis kunnen of willen verblijven. Zij kunnen in het hospice worden opgenomen als de levensverwachting minder dan 3 maanden is. Vrijwilligers van Thuiswaken Wijchen ondersteunen in de eigen vertrouwde omgeving terminale patiënten en hun familie.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen