Het orgel van de kerk in Renkum speelt weer

Foto: Renkum Nieuws

Na decennia niet gespeeld te hebben klinkt het grote orgel in de Onze Lieve Vrouw ten Hemelopneming in Renkum aanstaande zondag weer.

Hans Gelderman, dirigent van het gemengde koor nam het initiatief tot restauratie. Jan Bambacht en Ton Nagel van het Consulare Orgelbouw en Adviesburo voerde de restauratie uit. Dit meldt het Katholiek Nieuwsblad.

Dubbele viering

Het grote orgel werd in 1950 gebouwd door L. Verschueren uit Heythuizen, een gerenommeerd orgelbouwer, en heeft 776 pijpen en 12 registers, verdeeld over twee manualen (klavieren) en pedaal. Tijdens de feestelijke eucharistieviering zondag 19 juni is het Verschueren-orgel weer te beluisteren.

De viering valt samen met de gedenking van het 50-jarige bestaan van het gemengd koor St. Caelia. Zij zingen regelmatig tijdens rouw en trouw-missen onder begeleiding van dirigent Hans Gelderman. Hetty Gelderman begeleidt het koor dan op piano.

Tijdens de aanstaande viering mogen zij dus zingen onder begeleiding van het grote, gerestaureerde Verschueren-orgel die bespeeld gaat worden door Marcus Bergink. De dienst begint om 10:00 uur.

 

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen