Ondanks stromende regen oorlogsgraven Oosterbeek allemaal verlicht

Foto: Anita van den Born

Oosterbeek – Ondanks de stromende regen is het deze kerstavond weer gelukt alle oorlogsgraven op de Airborne begraafplaats te verlichten met een kaars.

De weersvooruitzichten waren zo slecht dat de organisatie vroeg in de middag al besloot het plaatsen van de kaarsen te verkorten. Het was de bedoeling van 16:00 tot 19:00 de kaarsen uit te delen maar dit werd verkort naar 17:30. “Kom asjeblieft vroeg zodat we snel alle graven kunnen verlichten.” vroegen zij via social media. Dat was niet tegen dovemans-oren gericht, tegen 18:00 uur had ieder graf een lichtje.

stromendeMet man en macht

Met man en macht werden door de vrijwilligers in rap tempo de kaarsen aangestoken. Ondanks dat men om 15:30 al voor de poort stond, begon men iets na 16:00 met uit delen van de kaarsen. Precies om 16:00 was het namelijk eerst de beurt aan burgemeester Agnes Schaap om de eerste kaarsen te plaatsen. Ook dát is inmiddels traditie en ook zij liet zich door de stromende regen niet tegenhouden.

Bekijk meer foto’s op de Facebookpagina van Lichtjes op oorlogsgraven Airborne Begraafplaats Oosterbeek (ook zonder Facebook te zien).

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen