GemeenteBelangen Renkum maakt kandidatenlijst bekend

Foto: GemeenteBelangen

Het team en het verkiezingsprogramma van GemeenteBelangen Renkum zijn donderdagavond tijdens de Algemene Ledenvergadering vastgesteld.

De grootste lokale partij komt met een gevarieerde lijst, waarop teamleden staan uit alle zes dorpen van de gemeente Renkum.

‘Onze dorpen beleven we samen’

Het verkiezingsprogramma ‘Onze dorpen beleven we samen’ wordt komende week gepresenteerd via de vernieuwde website www.gbrenkum.nl.

Daniëlle van Bentem – de huidige fractievoorzitter – voert de lijst aan. Van Bentem (43) woont in Doorwerth en vertegenwoordigt GemeenteBelangen al sinds 2011 als raadslid.

De nieuwe nummer 2 op de lijst is Paul Janssen uit Oosterbeek. Janssen (50) vervulde de afgelopen jaren de rol van bestuursvoorzitter. Onder zijn leiding zijn de GB Dorpscafés georganiseerd om in steeds een ander dorp met inwoners in gesprek te gaan om te weten hoe ze over verschillende thema’s denken.

Wethouder sociaal domein Hermine van den Berg (54) uit Renkum staat nummer 3. Van den Berg is voor GB wethouderskandidaat om verder te werken aan een zorgzaam Renkum.

Raadslid Frank Huizinga (48) en commissielid Constant Sciarone (50) uit Oosterbeek maken de top 5 compleet. De hele lijst bestaat uit 28 betrokken en actieve inwoners.

Supertrots

“Het is in alle opzichten een lijst om supertrots op te zijn’, zegt Daniëlle van Bentem. ‘Elk dorp is vertegenwoordigd en er is vers bloed aan de lijst toegevoegd. We brengen ervaring en specifieke kennis mee op belangrijke thema’s als de zorg, veiligheid en het verenigingsleven en gebruiken de ervaringen van de inwoners zélf.”

“Het is mooi om te zien dat er steeds meer mensen op de GB-trein willen stappen, daar worden we blij van. We hebben de afgelopen periode veel kunnen bereiken, maar er is ook een aantal zaken niet afgerond. Reden te meer om met al deze enthousiaste inwoners extra gas te geven.”

“Volgende week komen we met ons programma naar buiten zodat iedereen kan zien waar we voor gaan. We blijven uiteraard wel bij ons ideaal: alle inwoners moeten in staat zijn om met elkaar in harmonie te leven op een manier die bij hem of haar past.”

“En daarbij hoort een financieel gezonde gemeente met tevreden inwoners die van een hoog voorzieningenniveau gebruik kunnen maken. We blijven sociaal en we blijven sportief. Voor ons zijn verenigingen belangrijke lokale pijlers waar de kracht van inwoners duidelijk naar voren komt. Daar liggen nog zoveel uitdagingen. Die gaan wij graag aan.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen