Cultuurhistorische wandelingen rond de Oosterbeekse beken

Foto: Ingrid Maan

Aan de hand van een powerpointpresentatie neemt schrijfster, cultuurhistorica en natuurgids Ingrid Maan de deelnemer mee terug in de geschiedenis van de Oosterbeekse beken.

Hoe zijn die beken er gekomen en op welke manier heeft de mens daar profijt van gehad in het verleden?

Bedrijvigheid

Lange tijd heerste er grote bedrijvigheid. Water-en papiermolens, wasserijen, een suikerfabriek, paarden en koeien, watervalletjes, een grot en bruggen. Paden, een theehuis en terrasjes, landhuizen, werklui en toeristen met koetsen en schildersezels.

De sporen zijn in het landschap nog terug te zien, maar wie kent de historie erachter? Na deze korte inleiding neemt Ingrid je mee voor een pittige wandeling naar de Gielenbeek met de bronnenbosjes.

Je klimt naar het hoogste punt van de Oorsprongbeek en daalt vervolgens af naar de waterbak waar de beek richting de Rosandepolder stroomt. Aan het Kerkepad vervolg je het verloop van de Oorsprongbeek, loop je langs de Leigraaf en via de Zuiderbeek kom je weer terug bij het startpunt.

De wandelingen

Je zult voor de wandelingen wel een goeie wandelconditie moeten hebben en vanaf 12 jaar kunnen kinderen ook mee.

De wandelingen worden gehouden op 18 april, 23 mei en 6 juni. Het vertrek is om 11:45 uur vanaf de Concertzaal in Oosterbeek, Rozensteeg 3 en daar eindig je weer om ongeveer 16:00 uur.

De prijs: € 10,00 inclusief één gratis consumptie na afloop. Aanmelden is wel noodzakelijk en dat doe je via [email protected] of bel: 06-53515716

Meer informatie vind je op: schreibenswert.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen