(Aan)stormend talent in Poëziecafé Het Park Binnen

Foto: Helen van Bergen

Een nieuw seizoen vol poëzie, met op deze herfstavond vol regionaal dichttalent en vocale inspiratie en (aan)stormend talent in Poëziecafé Het Park Binnen

Wibo Kosters

is stadsdichter van Deventer en lid van het nieuw opgerichte Dichtersgilde van Overijssel. Augustus 2018 verscheen zijn debuutbundel ‘Inwoner’ bij uitgeverij Anderszins.

Wibo houdt van goede koffie, probeert in alles te minderen, en is af en toe muzikant.

Rinske Kegel

is schrijfster en illustratrice te Nijmegen. Zij publiceerde bij literaire de tijdschriften Kluger Hans, De Revisor, De Poëziekrant en Het Liegend Konijn.

Ze won de derde prijs van de Poëziewedstrijd van Oostende en twee maal de eerste prijs bij de VUMC Poëzieprijs. Ze trad op bij de literaire festivals Onbederf’lijk Vers en Dichters in de Prinsentuin.

Abdul Broekema

richt zich met zijn poëzie voornamelijk op het plezier hebben en vinden in taal. Hij zou dan ook graag tot de taalpoëten gerekend willen worden.

Daarnaast is hij geïntrigeerd door het lyrische. Hij wordt sterk beïnvloed door jazz muzikanten en is groot fan van Nina Simone en Billie Holiday.

Simone Zwitserloot

zoekt naar manieren om woord en beeld met elkaar te combineren. Tijdens haar voordrachten projecteert ze geanimeerde beelden die een interactie aangaan met haar gedichten.

Dit deed ze o.a. op Cultureel Terras de Kaaij en het Festival der Kunsten. Online experimenteert ze met GIF-gedichten, waarvan een serie werd gepubliceerd in Hard//Hoofd.

En muziek

Unieke vocale performances van HET improvisatie collectief uit Rotterdam

Oosterbeker Kees Kool en zangdocent Mony Wouters zijn de initiatiefnemers van het professionele Rotterdam Impro Voices, dat in diverse samenstellingen optreedt.

“Iemand haalt adem en begint te zingen; vanaf dat moment begint de voorstelling…” Met louter en alleen hun stem creëren deze zangers een geheel eigen vocale wereld.

Zonder vooraf afgesproken patronen ontstaat de muziek ter plekke. Spannend voor publiek en zangers. Guus Bok, Mony Wouters en Kees Kool gaan deze mooie vocale interactie aan!

Kom luisteren en genieten!

Presentatie is in handen van Arja Scheffer. Voor het open podium kan men zich op de avond zelf, voor acht uur, bij haar aanmelden.

16 Oktober om 20:00 uur in De Kreek, Weverstaar 24, Oosterbeek. Volgend poëziecafé: 20 november 2018

Contact: Jeroen Hendriksen, 026-4432471 of 06399366 of mail: [email protected] of [email protected]

'
article
42041
(Aan)stormend talent in Poëziecafé Het Park Binnen
Een nieuw seizoen vol poëzie, met op deze herfstavond vol regionaal dichttalent en vocale inspiratie
https://renkum.nieuws.nl/uit/42041/aanstormend-talent-poeziecafe-park-binnen/
2018-10-09T23:16:15+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/277/2017/04/17234638/Poeziecafe-Helen-ten-Berge.jpg
De Kreek, Oosterbeek, Poëziecafé Het Park Binnen, Renkum.Nieuws
Kunst&Cultuur, Uit