Het Sneeuwklokjesfeest, voor iedereen die verlangend uitziet naar de lente

Foto: Theo van Liempt

Wolfheze – Het wordt anders dan in voorgaande jaren want het Sneeuwklokjesfeest op De Boschhoeve speelt zich dit jaar buiten af. Desondanks kun je de lente alvast proeven op donderdag 10, vrijdag 11 en zaterdag 12 februari.

sneeuwklokjesfeestIn 2021 mocht deze jarenlange traditie jammer genoeg niet doorgaan maar nu zijn trouwe én nieuwe liefhebbers weer van harte welkom. Veel bijzondere cultivars zijn dankzij jarenlange zorg en aandacht vermeerderd en verkrijgbaar. Voor wie nog geen sneeuwklokjes in zijn of haar tuin heeft zijn er starterspakketten met een leuke selectie waarbij de onderlinge verschillen in vorm, tekening en grootte te zien zijn.

Niet alleen sneeuwklokjes

Naast de sneeuwklokjes valt er nog veel meer te kiezen. Kleine tulpjes, krokussen, narcissen en prachtige pioenrozen staan klaar. Ook zijn er volop zomerknollen met speciale aandacht voor talloze dahliasoorten in spectaculaire kleuren en vormen. Als het weer het toelaat bieden collega kwekers een gevarieerd aanbod van sneeuwklokjes, kerstrozen, alpine planten , cyclamen en bijzondere, vroeg bloeiende heesters en bomen. Het sneeuwklokje is bovendien een dankbaar onderwerp voor illustraties op wenskaarten, serviesgoed, servetten enzovoorts.

sneeuwklokjesfeestWarm aankleden wordt aanbevolen maar met koffie en thee ‘to go’ en ander lekkers waaronder cake, soep en broodjes is het goed uit te houden rondom de vuurkorven en onder de grote partytenten op het erf. De entree op 10, 11 en 12 februari bedraagt € 4,- p.p. Dagelijks geopend van 10.00 – 16.00 uur.

Open Sneeuwklokjesdagen

Op 18/19 en 25/26 februari zijn de tuinen en de kwekerij eveneens geopend van 10.00-16.00 uur. In diverse tuinen bloeien de sneeuwklokjes in combinatie met krokussen, cyclamen, winterakonieten en kerstrozen. In de afgelopen jaren zijn veel soorten uitgegroeid tot forse pollen en dat zorgt voor prachtige plaatjes. Op deze dagen is de toegang gratis.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen