Veteranen onder de indruk van het ‘nieuwe’ Airborne Museum

Oosterbeek – Een aantal Britse veteranen, waaronder twee Arnhemveteranen, kwamen zaterdag 28 september eindelijk de renovatie het Airborne museum Hartenstein bekijken. Toen zij een dag voor de officiële heropening, in maart 2020, in Nederland waren om als eersten het vernieuwde museum te bekijken, ging ons land in lockdown en moesten zij terug naar Engeland.

Sinds die tijd waren ze niet meer in Nederland geweest maar dankzij de Taxi Charity for Militair Veterans uit Londen die voor hen deze trip organiseerde, konden zij eindelijk, na twee jaar, de renovatie en alle veranderingen zelf bekijken. Een bezoek naar de Airborne begraafplaats werd ook zeker niet vergeten. Ze hielden gewoon hun eigen ceremonie want dat was ook té lang geleden.

De Veluwezoom In Beeld was erbij en maakte bovenstaande reportage (ondertiteld) inclusief interviews met veteraan Geoff Roberts, die deel uitmaakte van de Kings Own Scottish Borderers in september 1944 en Ronnie Weijers, directeur van het Airborne Museum.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen