Gezellig huiselijk opgroeien bij Daphne’s Deugnietjes

Foto: Daphne's Deugnietjes

Het idee voor Daphne’s Deugnietjes ontstond tijdens de zwangerschap en toen haar contract niet vernieuwd werd voegde Daphne Hardeman vorig jaar daad bij het woord.

Update ivm de corona-crisis:

Daphne’s Deugnietjes is open. Onder bepaalde restricties mag zij kinderen opvangen. Als één van de ouders een cruciaal beroep heeft én er is geen mogelijkheid tot andere opvang (bij familie of de partner bv) dan kun je Daphne bellen en samen de mogelijkheden bespreken. Eén van de voordelen van deze opvang is dat Daphne zich niet zo veel aantrekt van openings en sluitingstijden.

Hieronder kun je meer lezen over Daphne’s Deugnietjes en de contactgegevens vinden.

Partnercontent

Met steun van man Mark en inmiddels zoontje Joey die de speelmaatjes ook heel gezellig vindt.

ViaViela

Dat was even een tegenvaller toen Daphne’s contract bij Brood en Co in Renkum niet verlengd werd. “Daar kunnen mensen mij wel van kennen.” lacht ze. Het werk vond ze leuk en ze werkte er al toen Bakker Bart nog in het pand zat. Jammer maar het opent wel nieuwe wegen.

Een gastouderopvang aan huis beginnen doe je niet zomaar. “Mark stond meteen achter het idee. Hij is wel de hele dag aan het werk en krijgt er daarom weinig van mee maar samen hebben we ons goed laten informeren.” Ze kwam bij ViaViela terecht. Een erkende organisatie die kleinschalige gastouderbureaus verbindt met de mensen die opvang zoeken voor hun kind(eren).

Daar moet een gastouder sowieso voldoen aan de Wet van de kinderopvang, wat Daphne’s Deugnietjes ook doet. Daphne volgende diverse trainingen en heeft onder andere haar EHBO diploma. Veiligheid is een belangrijk iets, zo kwam ook de GGD langs om te kijken in de gastouderopvang en te controleren of alles goed gesteld is met de veiligheid.

Ruimte

Het ruime huis van Daphne en Mark werd goedgekeurd en zo kon ze starten. Er is ruimte genoeg om te spelen, de kinderen kunnen lekker slapen boven en als het goed weer is, kunnen ze ook heerlijk buiten spelen. Onder andere een zandbak en een kindveilige schommel staan tot hun beschikking.

“We gaan sowieso iedere dag naar buiten om te wandelen. Want Noa, onze kleine hond, moet uitgelaten worden. Noa is een lief klein hondje die kinderen leuk vindt.” En rustig, nadat haar nieuwsgierigheid bevredigd was naar het nieuwe bezoek is Noa lekker in haar mandje gaan liggen.

Openingstijden?

Omdat Daphne natuurlijk ook goed op de kinderen moet kunnen letten mag ze naast haar zoontje, nog één kindje opvangen van 0 tot 1 jaar en 3 kindjes in de leeftijd van 1 tot 4 jaar. “Tot Joey één jaar wordt, dan kan er een kindje bij van 0 en kan ik nog verschillende kindjes opvangen van 1 tot 4.”

Over de openingstijden is Daphne duidelijk: “Ik sta gewoon op mocht er een kindje vroeg willen komen, vind ik helemaal geen probleem. Ik merkte al dat toen ik voor opvang ging informeren tijdens mijn zwangerschap, dat als je vroeg moet beginnen, het een hele uitdaging is er eentje te vinden die vroeg genoeg open gaat. Als ze vroeg open gaan, gaan ze ook weer eerder dicht en dat was voor ons ook weer lastig.”

“Helemaal niet handig en met opvang aan huis kan ik aan die vraag voldoen. Ik zet ’s avonds ook gewoon een extra bordje op tafel als ouders langer door moeten werken.

Dat is flexibel! En hoe fijn kan dat zijn als je werktijden niet van 9 tot 5 lopen. Daphne heeft nog plaats in haar gastouderbureau. “Jazeker, de kindjes die komen, komen niet alle vijf de dagen dat de opvang open is dus er is nog ruimte.”

Wil je meer weten en of Daphne ook jouw kindje(s) zou kunnen opvangen? Klik op onderstaande afbeelding om naar haar website te gaan.

Daphnes Deugnietjes

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden