Een kleurige plantenluchtbrug naar Wolfheze voor de zus van Caroliena

Foto: Caroliena van den Bos

Caroliena van den Bos, inwoonster van Wolfheze, is van plan een ‘plantenluchtbrug’ in te stellen om haar zus Milena van den Bos en echtgenoot Sjef van Wijk te helpen.

Haar zus en haar man hebben een kwekerij elders in Nederland en hebben het, net als andere kwekerijen tijdens deze corona niet makkelijk en daar zou Caroliena iets aan willen veranderen. De kwekers in het westen van Nederland zetten door de coronacrisis nu allemaal hun plantjes voor de consument aan de weg te koop, maar dat is voor iedereen uit deze regio natuurlijk veel te ver weg om even een plantje te halen. En daarom kreeg ze het idee voor deze plantenluchtbrug.

Het plan:

plantenluchtbrug
Agapanthus

“Ik start als particulier op zaterdag 25 april een ‘luchtbrug’ naar Wolfheze. Met mijn auto vol Agapanthussen en Anthurium-planten wil ik van het westen naar Wolfheze rijden. Deze prachtige planten komen vers uit de kas van mijn zus Milena van den Bos en haar man Sjef van Wijk, die plantenkwekerij FlorXL in Berkel en Rodenrijs heeft.”

“De kwekers in het westen van Nederland zetten door de coronacrisis nu allemaal hun plantjes voor de consument aan de weg te koop, maar dat is voor iedereen uit deze regio natuurlijk veel te ver weg om even een plantje te halen.”

plantenluchtbrug
Anthurium

“Renkumers, Wolfhezenaren, Oosterbekers, Heveadorpers, Heelsumers en Doorwerthenaren en anderen die een Westlandse kweker een hart onder de riem willen steken en een Agapanthus voor in de tuin of een Anthurium voor binnen willen hebben, kunnen bij mij een plantje bestellen. Ik betaal de benzine voor de rit van het Westland naar Wolfheze. De planten kunnen vanaf zondag 26 april bij mij in Wolfheze worden opgehaald. Stiekem hoop ik natuurlijk dat mijn auto te klein is en dat we een grotere bestelwagen moeten lenen om alle plantjes naar Wolfheze te krijgen!”

Een Agapanthus en een Anthurium

  • De Agapanthus is er in blauw en wit (Klein: € 7 per stuk; 4 stuks € 20) (Groot € 12 per stuk, 2 stuks € 20).
  • De Anthurium is er in rood en wit (Klein: € 5 per stuk; 4 stuks € 15) (Groot € 12, per stuk, 2 stuks € 20).

Caroliena is voor bestellingen bereikbaar via: [email protected] en via 06 40 737 946

Meer van deze planten en hun kleuren bekijken? Klik hier voor de Agapanthus en klik hier voor de Anthurium.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen