Het werk aan Nieuweweg in Renkum begint

Een groepje amberbomen
Een groepje amberbomen
Foto: Famartin, wikimedia

De Nieuweweg in Renkum wordt opgeknapt. De uitvoering van de eerste fase begint op 2 mei. Volgens de planning is dit werk in juni klaar.

Verkeersmaatregelen en omleidingen

Tijdens de werkzaamheden is de Nieuweweg afgesloten. Er komen omleidingsborden. Meer informatie vindt u op de pagina Groot onderhoud Nieuweweg.

Wat gaat er gebeuren?

Door de wortels van de kastanjebomen zijn de voetpaden slecht begaanbaar. Daarnaast is een deel van de kastanjebomen aangetast door ‘kastanjebloedingsziekte’. Daarom worden acht zieke kastanjes gekapt. Daar komen andere bomen voor in de plaats. Er komen nieuwe stoepen, met groeiruimte voor de bomen. Ook komen er twee wegversmallingen, zodat de verkeersveiligheid verbetert.

Nieuwe bomen voor de Nieuweweg

Omwonenden hebben meegedacht over de aanpak van de Nieuweweg. Eén wens was heel duidelijk: zij willen graag het laankarakter behouden. Vanwege de veiligheid moeten de zieke bomen wel weg. Maar de gezonde en monumentale bomen blijven staan. En er komen nieuwe bomen. Bij een peiling onder de bewoners was de amberboom het meest populair. Een kenmerk van deze boom zijn de mooie herfstkleuren van de bladeren.

De tweede fase van het groot onderhoud staat gepland over vijf jaar. Dan zijn de nieuwe bomen flink gegroeid. De oude kastanjes worden dan gekapt en de weg krijgt zijn definitieve vorm.

Gemeente Renkum

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen