Verkeersmaatregelen Freedom Ride en Giro d’Italia

Foto: Lotto

Om de Freedom Ride op 5 mei en de Giro d’Italia op 7 en 8 mei goed te laten verlopen, zijn er een aantal verkeersmaatregelen genomen die daaraan moeten bijdragen.

Freedom Ride op 5 mei

Op donderdag 5 mei 2016 is kasteel Doorwerth de start- en finishlocatie van de pelotonstocht en wielertoertocht Freedom Ride. Om dit zo veilig mogelijk te laten verlopen wordt op die dag een parkeerverbod ingesteld op de Fonteinallee. Ook worden op diverse locaties verkeersregelaars ingezet. Volg de instructies van de verkeersregelaars op.

Deelnemers aan de toertocht moeten zich houden aan de geldende verkeersregels. De pelotonstocht rijdt onder begeleiding van de politie en verkeersregelaars op de openbare weg en hiervoor zullen kruispunten dynamisch afgezet worden. Dit wil zeggen dat kruispunten slechts een minuut of tien afgezet worden om het peloton veilig te laten passeren. U kunt hier enige hinder van ondervinden, maar dit wordt zo beperkt mogelijk gehouden.

Giro d’Italia op 7 en 8 mei

Op zaterdag 7 mei komt de wielerwedstrijd Giro d’Italia door Oosterbeek. De wielrenners rijden vanuit Arnhem via de Utrechtseweg Oosterbeek in en vervolgens via de Stationsweg en de Dreijenseweg Oosterbeek weer uit.
Voorafgaand aan de wielrenners rijdt er een reclamekaravaan over het parcours. Om alles zo veilig mogelijk te houden voor zowel de deelnemers, bezoekers en onze inwoners worden een aantal verkeersmaatregelen genomen.

Deze verkeersmaatregelen gelden van 11.00 tot 14.00 uur, of zoveel eerder of later als nodig is.

De volgende straten zijn afgesloten en geldt er een parkeerverbod:

  • Utrechtseweg tussen Arnhem en de Stationsweg
  • Stationsweg
  • Dreijenseweg

Om het verkeer in goede banen te leiden, worden op diverse locaties verkeersregelaars ingezet. Volgt u de instructies van de verkeersregelaars op.

Vanwege de beperkte bereikbaarheid mag vrachtverkeer Oosterbeek niet in tussen 10.00 en 15.00 uur.

Om Oosterbeek Hoog tijdens de afsluiting bereikbaar te houden voor uitgaand en inkomend verkeer, wordt het eenrichtingsverkeer op de Hilhorstweg tijdelijk opgeheven. Ook wordt er op deze weg een parkeerverbod ingesteld.

Op zondag 8 mei rijdt de Giro van Nijmegen naar Arnhem. De Giro komt dan niet door Oosterbeek, maar gaat er wel vlak langs. Daarom is op 8 mei tussen 14.30 en 18.00 uur de Schelmseweg tussen de Amsterdamseweg (N224) en de spoorlijn in beide richtingen afgesloten.

Openbaar Vervoer

Op 7 mei rijden de treinen tussen Utrecht en Arnhem geruime tijd niet. Dit is vanwege werkzaamheden en omdat het parcours op een aantal locaties een spoorwegovergang passeert.
Buslijn 1 rijdt op zaterdag 7 mei tijdens de afsluiting tussen station Arnhem en station Oosterbeek niet. Buslijnen 51 en 352 vanuit Wageningen rijden via een aangepaste dienstregeling niet verder dan tot aan de rotonde bij de Oude Herbergh in Oosterbeek (Valkenburglaan/ Utrechtseweg / Van Borsselenweg). Kijk voor actuele informatie op www.breng.nl.

De buurtbus (lijn 589 en 590) rijdt op zaterdag 7 mei ook een aangepaste route en dienstregeling. Meer informatie hierover wordt voorafgaand aan 7 mei in de buurtbus gecommuniceerd.

Bereikbaarheid

De winkels en horeca in het centrum van Oosterbeek en langs het parcours zijn gewoon open. De winkels en horeca blijven ook tijdens de afsluiting bereikbaar voor voetgangers en fietsers. Let bij het oversteken van het parcours goed op. Tijdens het passeren van de reclamekaravaan en het peloton is het niet toegestaan het parcours over te steken.

Op het Raadhuisplein wordt deze dag het ‘Piazza del Giro’ gehouden. Parkeren op het Raadhuisplein is daarom niet toegestaan. Als vervangend parkeerterrein wordt het evenementenparkeerterrein aan de Hoofdlaan opengesteld.

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen