Verkeersmaatregelen Giro d’Italia op 7 en 8 mei

Foto: Giro Gelderland 2016

Op zaterdag 7 mei komt de wielerwedstrijd Giro d’Italia door Oosterbeek. De wielrenners rijden vanuit Arnhem via de Utrechtseweg Oosterbeek in en vervolgens via de Stationsweg en de Dreijenseweg Oosterbeek weer uit.

Verkeersmaatregelen

Voorafgaand aan de wielrenners rijdt er een reclamekaravaan over het parcours. Om alles zo veilig mogelijk te houden voor zowel de deelnemers, bezoekers en onze inwoners worden een aantal verkeersmaatregelen genomen. Deze verkeersmaatregelen gelden van 11.00 tot 14.00 uur, of zoveel eerder of later als nodig is. De volgende straten zijn afgesloten, en geldt er een parkeerverbod:

  • Utrechtseweg tussen Arnhem en de Stationsweg
  • Stationsweg
  • Dreijenseweg

Om het verkeer in goede banen te leiden, worden op diverse locaties verkeersregelaars ingezet. Volgt u de instructies van de verkeersregelaars op.

Vanwege de beperkte bereikbaarheid mag vrachtverkeer Oosterbeek niet in tussen 10.00 en 15.00 uur.

Om Oosterbeek Hoog tijdens de afsluiting bereikbaar te houden voor uitgaand en inkomend verkeer, wordt het eenrichtingsverkeer op de Hilhorstweg tijdelijk opgeheven. Ook wordt er op deze weg een parkeerverbod ingesteld.

Openbaar Vervoer

Op 7 mei rijden de treinen tussen Arnhem en Ede-Wageningen volgens de dienstregeling. Eerder meldden wij dat de treinen geruime tijd niet zouden rijden, maar dat is niet het geval. Tussen Ede-Wageningen en Utrecht rijden bussen in verband met werkzaamheden aan het spoor.

Buurtbus

De buurtbus rijdt een omleidingsroute. De buurtbus stopt bij de gewone halte op de Utrechtseweg vlak na de rotonde bij de Oude Herbergh (komende vanuit het westen) en bij de buurtbushalte op de Valkenburglaan. De buurtbus rijdt volgens dienstregeling, dus het tijdstip van passeren van de bushaltes blijft hetzelfde.

Buslijn 1 rijdt op zaterdag 7 mei tijdens de afsluiting tussen station Arnhem en station Oosterbeek niet. Buslijnen 51 en 352 vanuit Wageningen rijden via een aangepaste dienstregeling niet verder dan tot aan de rotonde bij de Oude Herbergh in Oosterbeek (Valkenburglaan/ Utrechtseweg / Van Borsselenweg). Kijk voor actuele informatie op www.breng.nl.

Bereikbaarheid

De winkels en horeca in het centrum van Oosterbeek en langs het parcours zijn gewoon open. De winkels en horeca blijven ook tijdens de afsluiting bereikbaar voor voetgangers en fietsers. Let bij het oversteken van het parcours goed op. Tijdens het passeren van de reclamekaravaan en het peloton is het niet toegestaan het parcours over te steken.

Op het Raadhuisplein wordt deze dag het ‘Piazza del Giro’ gehouden. Parkeren op het Raadhuisplein is daarom niet toegestaan. Als vervangend parkeerterrein wordt het evenementenparkeerterrein aan de Hoofdlaan opengesteld.

Zondag 8 mei

Op zondag 8 mei rijdt de Giro van Nijmegen naar Arnhem. De Giro komt dan niet door Oosterbeek, maar gaat er wel vlak langs. Daarom is op 8 mei tussen 14.30 en 18.00 uur de Schelmseweg tussen de Amsterdamseweg (N224) en de spoorlijn in beide richtingen afgesloten.

 

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen