Drie maanden geen doorgang voor de nieuwe rotonde

Materieel staat al klaar
Materieel staat al klaar
Foto: Renkum Nieuws

Nadat het onderhoud op de Bennekomseweg in Heelsum is gedaan, is het nu tijd voor het grote werk: de aanleg van de rotonde op het kruispunt Bennekomseweg/Utrechtseweg. Tijdens dat werk is er geen doorgang mogelijk op dat punt.

Vanaf donderdag 28 september wordt de N782 aldaar volledig afgesloten.

Doorgang

Waren de afgelopen twee weken achtereenvolgens delen van de Bennekomseweg en de rotonde bij de Telefoonweg dicht voor de werkzaamheden voor het onderhoud van het wegdek, wordt nu een complete doorgang in het dorp Heelsum afgezet.

Met het werk aan de Bennekomseweg is fase 1 afgerond. De rotonde bij de Telefoonweg werd afgelopen vrijdagavond vrijgegeven. Mooi binnen het tijdschema.

Duiker

Aan fase 2 en 3 wordt tegelijkertijd gewerkt. Hierbij wordt een nieuwe duiker onder de N782 geplaatst en de rotonde wordt gemaakt. Dat neemt allemaal enige tijd in beslag. Het hele kruispunt wordt hiervoor afgesloten. Middels borden wordt naar een alternatieve route verwezen.

Het afsluiten van het kruispunt is deels voor een stuk veiligheid voor de werknemers maar zo is ook het werk sneller gedaan. De werkzaamheden duren tot aan de kerst. 23 December moet de rotonde klaar zijn.

Lees ook: 

doorgang Bennekomseweg/Utrechtseweg

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen