De wereld maakt muziek in Filmhuis Oosterbeek

Foto: Screen Film

Op donderdag 6 oktober vertoont Filmhuis Oosterbeek als een van de eerste filmhuizen in Nederland de muziekdocumentaire De wereld maakt muziek. Deze film ging op 22 september in première tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht.

Regisseur Margriet Jansen zal voorafgaand aan de film een inleiding verzorgen over de totstandkoming en na de film vragen beantwoorden.

Passie

De wereld maakt muziek is een muziekdocumentaire waarin mensen met uiteenlopende achtergronden aan het woord komen. Muziek is hun passie en allen, jong en oud, zijn in hun muzikale ontwikkeling bij niet-westerse muziek terechtgekomen, in het bijzonder bij een concert dat zij hun leven lang meedragen.

De concertregistraties maken de kijker deelgenoot van deze ervaring. Het vertrekpunt is de grote zaal van het podium RASA in Utrecht. In de oude taal het Sanskriet staat ‘rasa’ voor de emoties die de kunsten op de toeschouwer overbrengt.

Universele taal

Dat is precies waar De wereld maakt muziek over gaat. De film laat zien hoe muziek emoties oproept en zo een leven kan beïnvloeden en veranderen. Het is een ode aan de universele taal van muziek. De wereld maakt muziek is ook een statement tegen het westers-georiënteerde begrip wereldmuziek.

Muziek laat zich niet inperken door grenzen van Nederland of het westen. Ook al begint het meestal in een huiskamer: “Ik kreeg van mijn opa een blokfluit!”.

Deze film is te zien op donderdag 6 oktober om 20.00 uur. Kaartjes kunt u bestellen via www.filmhuisoosterbeek.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen