Celliste Hanneke Rouw speelt voorjaarssonates van Camille Saint Saëns

Foto: Hanneke Rouw

Celliste Hanneke Rouw speelt, begeleid door pianiste Eva van den Dool, de energieke voorjaarscellosonate van Camille Sint Saëns in de Concertzaal Oosterbeek.

Het concert vindt 6 mei plaats.

Jonge leeftijd

Hanneke Rouw (1987) begon al op haar achtste levensjaar met het spelen van de cello en kreeg op jonge leeftijd een eervolle vermelding op het Prinses Christina Concours. Op haar zeventiende volgde ze lessen bij Ran Varon aan de vooropleiding van het conservatorium in Zwolle.

Na een studie microbiologie besloot Hanneke Rouw zich toch op haar passie de cello te storten en studeerde bij Martijn Vink aan de Luca School of Arts in Leuven.

Hanneke speelt op een Duitse cello (begin 20e eeuw), wat is mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Stichting Eigen Muziekinstrument.

Kamermuziek

Eva van den Dool (1980) volgde haar bachelor- en master studie klassieke piano bij Sepp Grotenhuis en Frank van de Laar aan het ArtEZ Conservatorium van Zwolle. Ze volgde masterclasses bij o.a. Igor Roma, Ronald Brautigam, Jean-Philippe Collard en Muza Rubackyte.

Eva is een pianiste die een grote affiniteit met kamermuziek heeft. Tijdens en na haar conservatorium studie heeft zij zich ontwikkeld op dit gebied en dit resulteerde in vele concerten in kamermuziekverband. Ze begeleid regelmatig jonge talenten bij o.a. concoursen, zoals het Prinses Christina Concours en het Van Weely vioolconcours.

Programma

SaintSaëns, Cello Sonate I in c klein, Op. 32

  • Allegro
  • Andante Tranquillo e sostenuto
  • Allegro Moderato

SaintSaëns, Cello Sonate II in F groot, Op. 123 

  • Maestoso, largamente
  • Scherzo con variazioni
  • Romanza, poco adagio
  • Allegro non troppo, grazioso

Zondag 6 mei 2018, Concertzaal Oosterbeek Rozenstraat 3, Oosterbeek Aanvang 15:00 uur en de zaal gaat open om 14:30 uur

Entree aan de zaal € 15,00. Voorverkoop online concertzaaloosterbeek.nl/agenda € 12,50 of bij Boekhandel Meijer & Siegers in Oosterbeek.

Bij de entreeprijs is inbegrepen koffie/thee in de pauze en een drankje na afloop tijdens de Meet & Greet met Hanneke Rouw en Eva van den Dool.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen