Wanneer je zegt: “Ik mis je zo”

Foto: Mieke Mintjes

Het leven laat ons soms stom geslagen staan. Vragend ook. Hoe verwoord je ziekte, verslagenheid, de dood. Wat zeg je bij een uitvaart en hoe bemoedig je bij rouw.

Als antwoord op deze vragen schreef de Heelsumse schrijfster en dichteres Mieke Mintjes de gedichtenbundel ‘Ik mis je zo’. Zesenveertig indringende gedichten rond ziekte, overlijden en rouw.

Eigen stilte

“De bundel is gemaakt voor ieder die in eigen stilte woorden zoekt. De gedichten kenmerken zich door eenvoud en herkenbaarheid. Ze vertalen de onmacht, de pijn en het gemis dat gevoeld wordt bij ziekte of bij overlijden, maar geven hopelijk ook troost en kracht. De meeste gedichten zijn qua persoonsvorm gemakkelijk aan te passen zodat veel lezers zich in de teksten kunnen inleven. Daarnaast staan er gedichten in die voor te dragen zijn tijdens een uitvaart of zijn al dan niet gedeeltelijk te gebruiken voor op een rouwkaart.” vertelt de Heelsumse, die met deze bundel haar tiende uitgave op de markt brengt.

Over het fotowerk in de bundel zegt ze: “De gedichten worden aangevuld door sfeervol, subtiel fotowerk gemaakt door en ter nagedachtenis aan Suzanne Kranenburg. De  afbeeldingen getuigen van creativiteit, laten je mijmeren. Ze ogen teer, maar zijn krachtig genoeg om je mee te nemen op vleugels van de eigen gedachten. Ik zie ze als een zielsafdruk van Suus.”

De stijlvolle coverfoto is gemaakt door echtgenoot en fotograaf Wim Mintjes en toont twee figuren, lopend van licht naar donker. Het ene figuur in het licht wil de ander eigenlijk niet loslaten terwijl deze zich moeizaam naar het donker beweegt. Leven, ziekte en dood krachtig uitgebeeld. Een intens boekje uitgevoerd in zwart/wit. Fijn om te hebben, bijzonder om te geven.

Te bestellen door een email te sturen aan [email protected]

Prijs bij afhalen 15.75, Verzendkosten 3.50

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden