Gelderse scholen willen een groen en gezond schoolplein

Foto: IVN

Afgelopen woensdag organiseerde IVN Gelderland in samenwerking met De Bastei een conferentie voor scholen die aan de slag willen met een groen schoolplein.

Naast inspirerende workshops en het delen van ervaringen werd bekend gemaakt dat de provincie Gelderland komt met een subsidieregeling die scholen op weg helpt met het ‘vergroenen’ van hun schoolplein.

Groene Schoolpleinen

De conferentie Groene Schoolpleinen werd bezocht door circa 70 deelnemers en vond plaats bij basisschool De Verwondering in Lent, een school mét een groen schoolplein.

Jan-Willem Helmink, directeur van De Verwondering in Lent: “Met een groen schoolplein zie je hele blije kinderen en dat is waar je het voor doet.”

Indra Span, Procesmanager Natuur en Landschap bij de Provincie Gelderland, kwam met het grootste nieuws van de dag en kondigde tijdens de conferentie aan dat scholen vanaf het najaar een subsidie aanvraag kunnen indienen bij de Provincie Gelderland om zo de realisatie van groene schoolpleinen te stimuleren.

Natuurbewust

De conferentie vond plaats in Nijmegen, de stad die door de Europese Commissie is verkozen tot European Green Capital 2018. Hiermee is Nijmegen een jaar lang de groenste en meest duurzame hoofdstad van Europa.

Wethouder Grete Visser van gemeente Nijmegen lichtte toe dat het heel belangrijk is om juist op jonge leeftijd veel in contact te komen met natuur: “Het zijn de kinderen van nu die uiteindelijk op moeten groeien tot natuurbewuste volwassenen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen