Vijf namen gekozen voor pandajong, maar welke wordt het?

Het jong van reuzenpanda Wu Wen in Ouwehands Dierenpark groeit goed en het wordt binnenkort tijd om een naam aan het pandajong te geven.

Het is in China de traditie dat de naam na 100 dagen toegewezen wordt aan het jong.

Chinese naam

In augustus 2020 is het zover. Er vijf Chinese namen opgesteld in samenwerking met de Chinese Ambassade en de China Wildlife Conservation Association. De namen zijn in het Chinees, zijn genderneutraal en hebben allemaal een prachtige betekenis met een linkje naar Nederland. Drie hebben het woord ‘He’ in de naam, dat is afgeleid van Helan, wat Nederland betekent. Of het pandajong zou zomaar naar Van Gogh vernoemd kunnen worden of refereren aan Delfts Blauw. Het ligt allemaal in de handen van de stemmers.

Iedereen die wil kan nu zijn of haar stem uitbrengen op een mogelijke naam voor het pandajong in Ouwehands Dierenpark. Op 14 augustus 2020 wordt de naam met de meeste stemmen bekend gemaakt en vanaf dat moment zal het pandajong een naam dragen!

De potentiële namen en hun betekenis zijn te vinden op de website van Ouwehands Dierenpark. Stemmen kan t/m woensdag 5 augustus 2020 via ouwehand.nl/nl/stem-op-je-favoriete-pandanaam.

Voorlopig in het kraamhol

Wu Wen en haar jong verblijven voorlopig nog in het kraamhol. De dierverzorgers houden de ontwikkeling van het jong via camerabeelden goed in de gaten. Het jong moet groeien, leren lopen en moeder Wu Wen kunnen volgen voordat zij samen de rest van het verblijf kunnen gaan verkennen. In oktober 2020 zal naar verwachting de eerste glimp van het jong op te vangen zijn voor de bezoekers van Ouwehands Dierenpark. Een leuk extraatje voor de stemmers is dat zij kans maken om aanwezig te zijn bij dit moment.

Ook het geslacht van het pandajong blijft voorlopig nog een verrassing. De dierverzorgers laten moeder Wu Wen en haar jong met rust in het kraamhol.