Verhalenvertellers en dichters welkom in het Poëziecafé

Dinsdag 15 november is er weer een Poëziecafé in Cultureel Centrum De Kreek in Oosterbeek. Wil je ook komen dichten of een kort verhaal komen vertellen? Dat kan.

Deze maand staan de zeer korte verhalen (ZKV’s) in de aandacht van het Poëziecafé. Men zien steeds vaker dat poëzie en korte verhalen naar elkaar toe gaan leunen, elkaars grenzen verkennen en elkaar aanvullen als oorspronkelijk heel verschillende genres.

Luisterplezier

De indrukwekkende optredens van Maud Verhauwaert en Tonnus Oosterhoff tijdens het Poëziefestival ”Het Park Vertelt” van 28 augustus maakte duidelijk dat de twee genres veel gemeen hebben en bovendien het luisterplezier vergroten.

Als dichter komt deze avond voorlezen Peter J.R. Vermaat, eindredacteur van ”ons eigen” tijdschrift Poëziepuntgl dat uitgegeven wordt door de Oosterbeekse uitgeverij Kontrast. In zijn juryrapport bij de poëziewedstrijd van het Park Vertelt schrijft hij:

”Kunst moet iets losmaken bij de toeschouwer. Kunst nodigt niet alleen uit tot een gesprek, het dwingt dat af. Kunst biedt de maker een plaats van verwant beleven in de wereld om hem heen en ruimte in de toekomst”.

Peter is van beroep geoloog en misschien niet toevallig vertelt hij in een interview dat hij poëzie ontdekte terwijl hij als kind op een bergwei naar de lucht keek en een soort geestelijke ”verdubbeling” ontdekte bij zichzelf: alle zintuigen speelden daarbij een rol van betekenis. De poëzie is er ook als hij geen poëzie schrijft.

Een verhaal, maar dan zeer kort

De zeer korte verhalenverteller van deze avond is Jeroen Hendriksen die eerder al gedichten voorlas in het café en tevens voorzitter is van de werkgroep die het Park Vertelt organiseert. Hij publiceerde recent een boek over autobiografisch schrijven.

Verhalenvertellers en dichters uit de gemeente Renkum en wijde omgeving zijn van harte welkom op deze avond om zelf voor te dragen. Graag bij aanvang even melden bij de ingang of telefonisch contact opnemen.

Jeroen Hendriksen tel; 026-4432471
Helen van Bergen: [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen