Schoolspullen en speelgoed naar Partnergemeente Debno in Polen

Foto: Renkum Nieuws

Een goed gevulde vrachtauto van ACV vertrok woensdag 7 december met onder andere schoolspullen naar de Renkumse Partnergemeente Debno in Polen.

De schoolbanken en –stoelen zijn bestemd voor een kindertehuis en een gemeenschapshuis die het goed kunnen gebruiken.

Uitzwaaien

Burgemeester Hein Bloemen en directeur Wouter Koenderman van ACV zwaaiden twee ACV chauffeurs en enkele medewerkers van de gemeente uit vanaf Afvalbrengstation ‘Veentjesbrug’ in Heelsum. 

De schoolspullen lagen na het opheffen van het Milieu Educatie Centrum opgeslagen in het voormalige klooster aan de Utrechtseweg in Renkum. In het verleden is de afspraak gemaakt dat de schoolspullen naar Partnergemeente Debno gaan.

Mogelijk door ACV

ACV maakt deze actie mogelijk door de spullen belangeloos naar Polen te brengen. Hiervoor stelt de afvalinzamelaar een vrachtauto met twee chauffeurs ter beschikking die hiervoor zelf ook een verlofdag inleveren. Naast schoolspullen gaan ook knuffels, speelgoed (geschonken door de Speelgoedbank Wageningen) en een paar rolstoelen mee.

Enkele medewerkers van de gemeente Renkum gaan vrijwillig mee naar Polen om het transport te begeleiden en om ter plaatse het jaarlijkse Sinterklaasfeest met de kinderen uit Debno te vieren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen