Roman Holiday: Audrey Hepburn en Gregory Peck in Filmhuis Oosterbeek

Foto: Filmposter

Filmhuis Oosterbeek vertoont de filmklassieker ‘Roman Holiday’ met Audrey Hepburn op vrijdag 27 en zondag 29 januari. Deze romantische komedie uit 1953 sleepte maar liefst drie Oscars in de wacht.

Het was de doorbrak voor Audrey Hepburn, die de Oscar kreeg voor beste vrouwelijk hoofdrol in de film van de Amerikaanse regisseur William Wyler.

Speciale voorstelling

Het is een speciale voorstelling, want de film wordt voorafgegaan door een gesprek met de schrijfster van het boek ‘Het geheim van Audrey H’. De Oosterbeekse Mirjam Guensberg schreef deze, deels op historische feiten gebaseerde psychologische roman.

Het boek sluit aan bij de opening die week van de tentoonstelling Moederliefde over de Arnhemse oorlogsjaren van Audrey Hepburn en haar moeder in het Airborne Museum ‘Hartenstein’.

Roman Holiday

In Roman Holiday speelt Audrey Hepburn Princess Ann die in Rome is op staatsbezoek. Ze is haar verplichtingen flink beu en besluit op een avond haar kasteel uit te vluchten. Door slaappillen die ze van haar dokter moet innemen, eindigt ze die avond zeer slaperig op een bankje in de stad.

Daar ontfermt een reporter zich over haar na een rotavond poker. Ze slaapt bij hem, maar zodra hij weet wie ze is, wil hij een exclusief interview met haar.

Let op: in afwijking van de normale aanvangstijd begint zowel het programma op vrijdag als op zondag om 20.00 uur. Zaal open om 19.30 uur. Reserveren is aan te raden. Kaarten zijn te bestellen via www.filmhuisoosterbeek.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen