Dichters en kunstenaars gezocht voor het Poëziefestival 2017

Het Park Vertelt 2015
Foto: Het Park Vertelt

Dichters en beeldend kunstenaars gezocht om mee te doen met de wedstrijd die de Stichting Vrienden van de Poëzie uitlooft ter gelegenheid van Het Park Vertelt.

Het jaarlijks poëziefestival wordt in 2017 gehouden op zondag 27 augustus van 13.30 – 17.30 uur in Park Hartenstein te Oosterbeek.

CITER-poëzieprijs 2017

De winnaar van de dichtwedstrijd ontvangt de CITER-poëzieprijs 2017 en een boekenbon van € 100,-. De opdracht is een gedicht te maken dat past bij het thema ‘Het Park Vertelt’ en bij het speciaal voor deze gelegenheid geschreven gedicht van dorpsdichter Bianca Hendriks.

Beeldend kunstenaars uit de gemeente Renkum en omgeving kunnen ook meedoen. Evenals de dichters laten zij zich inspireren door het jaarthema ‘Het Park Vertelt’ en het gedicht van de Renkumse dorpsdichter Bianca Hendriks.

Zij doen mee door een foto van hun kunstwerk op te sturen. De hoofdprijs bestaat uit een bedrag van € 100,-. Een speciale kunstprijs is hiervoor nog niet ingesteld.

Vrienden van de Poëzie in Gelderland

Stichting Vrienden van de Poëzie in Gelderland organiseert al vele jaren een dichtwedstrijd. De organisatie daarvan is dit jaar anders dan voorheen. Dichters moesten zich voorheen laten inspireren door de ingezonden kunstwerken. Vanaf nu kunnen zowel dichters als beeldend kunstenaars meedoen en beide groepen laten zich inspireren door gedicht van Bianca Hendriks.

Beide inzendingen worden beoordeeld door een deskundige jury. Tijdens het poëziefestival op 27 augustus dragen de genomineerde dichters hun gedicht voor en er wordt een kleine expositie ingericht voor de genomineerde kunstwerken.

Winnaars

De bekendmaking van de winnaars vindt aansluitend plaats tijdens het poëziefestival. Een selectie van de ingezonden gedichten en de kunstwerken wordt gepubliceerd in het programmaboekje dat op die dag te koop voor €3,00.

Voor toezending van het wedstrijdreglement of andere vragen kunnen belangstellenden een mail sturen naar [email protected]. Voor meer informatie over Het Park Vertelt zie: http://hetparkvertelt.nl