Integrale uitvoering Matthäus Passion in Filmhuis Oosterbeek

Foto: YouTube

In vervolg op de succesvolle documentaire De Matthäus Missie van Reinbert de Leeuw (Kristallen Film) is nu de integrale uitvoering van de Matthäus Passion te zien in Filmhuis Oosterbeek.

De aangrijpende uitvoering in De Nieuwe Kerk gedirigeerd door Reinbert de Leeuw, opnieuw geregisseerd door Cherry Duyns.

Solisten

Met solisten Joanne Lunn (sopraan), Delphine Galou (alt), Christopher Watson (tenor), Tomáš Král (bas), Andreas Wolf (Christus), Benedikt Kristjánsson (evangelist), Holland Baroque, het Nederlands Kamerkoor en het Roder Jongenskoor. Concertmeester: Judith Steenbrink.

Pianist, componist, dirigent Reinbert de Leeuw, 78 jaar, heeft zijn leven gewijd aan de moderne klassieke muziek, van Schönberg tot Oestvolskaya. Nu strekt hij zijn armen uit naar Johann Sebastian Bach, naar de Matthäus Passion. Maandenlang heeft hij de partituur bestudeerd, onophoudelijk, obsessief.

Missie

Hij heeft een missie, droomt van de Matthäus. Het liefst had hij al zijn andere concerten willen afzeggen. “Als ik mij de rest van mijn leven alleen nog maar met de Matthäus Passion zou moeten bezighouden, zou ik dat zo doen”, zegt hij.

De film duurt 175 minuten, dus bijna 3 uur en is 6 april te zien. Aanvang van deze voorstelling in Filmhuis Oosterbeek is dan ook aangepast: 19.30 uur. Reserveren is aan te raden via www.filmhuisoosterbeek.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen