De heer Bloemen feliciteert echtpaar Kerseboom met diamanten huwelijk

Foto: Reinalda Kerseboom

Vandaag, donderdag 20 april vieren Anton Kerseboom en Willy Kerseboom-van Os hun 60-jarige huwelijk. Waarnemend burgemeester Hein Bloemen kwam het echtpaar feliciteren namens het gemeentebestuur.

Anton (82) en Willy (80) zijn beide geboren en getogen Renkumers.

De Blauwe Palen

Het echtpaar kent elkaar van de Keijenberg, waar Anton opgroeide en de grootouders van Willy een pension hadden. Al snel na hun trouwen nam het stel ‘pension de Blauwe Palen’ over, zoals het huis in de volksmond werd genoemd. Dit pension hielden zij tot het in 1973 moest worden afgebroken.

Anton werkte bij Van Gelder Papier. Daar was hij timmerman, maar hij zorgde ook voor het onderhoud van de Renkumse Beken en hij deed landmeetkundig werk. Willy werkte parttime op verschillende plekken in de gemeente als coupeuse en later als coupeuse/verkoopster in Arnhem. Naast het pension en het werk waren zij altijd druk met de paardensport en met mantelzorgen voor anderen.

Reislust

Anton en Willy waren zeer reislustig. Ze bezochten Duitsland, Oostenrijk, Spanje, Joegoslavië, Praag, Frankrijk, Ierland, Zweden, Canada en de VS. Maar het liefst van alles waren ze op hun vaste stekjes op Mallorca bij vrienden die daar woonden.

Verre reizen maken lukt nu niet meer, maar ze genieten nog erg van het natuurschoon in de eigen omgeving. Als het maar enigszins kan trekken ze erop uit met de rolstoel of in de rolstoelauto, beiden bestuurd door Willy. Tegelijkertijd genieten ze volop digitaal mee met het moois dat hun dochter en schoonzoon nu op hun reizen meemaken.

Hun dochter en schoonzoon zijn vorig jaar een Bed & Breakfast begonnen. Zo zijn ze min of meer in de voetsporen van Anton en Willy getreden.