Film onder de sterren in Tuin de Lage Oorsprong met The Wave

Foto: Filmposter

In samenwerking met Tuin de Lage Oorsprong organiseert Filmhuis Oosterbeek een Buitenbios. Ze vertoont op zaterdag 20 mei de film ‘The Wave’.

Als de bergwand die grenst aan een prachtige fjord verschuift, zou dat een tsunami van tachtig meter hoog veroorzaken die het plaatsje Geiranger in Noorwegen na tien minuten al zou bereiken. En wegvagen.

The wave

Geoloog Kristian (Kristoffer Joner) bestudeert de bergen al jaren, maar net op de dag dat hij verhuist vanwege een nieuwe baan vertoont de berg activiteit. Gaat er iets gebeuren of ziet hij spoken?

Zijn collega’s nemen ‘s nachts een kijkje en zitten in de bergkloof als het mis gaat. De berg schuift en het dorp heeft tien minuten voordat de golf arriveert.

Eerste Scandinavische rampenfilm

The Wave is geregisseerd door Roar Uthaug. Hij liet zich inspireren door een gebeurtenis uit 1934. Toen stortte aan de Westkant van Noorwegen een bergwand in, de tsunami die daaruit voortkwam kostte het leven aan tientallen omwonenden. De Noren verwachten in de toekomst nog grotere drama’s in de instabiele bergketen aan de kuststrook .

Een scenario dat er, volgens Uthaug om smeekte verfilmd te worden. En daarmee was de eerste Scandinavische rampenfilm een feit.

Deze film wordt vertoond in Tuin de Lage Oorsprong, Van Borsselenweg 36 te Oosterbeek. De tuin opent om 21.00 uur. De film begint om 22.00 uur.

Neem een oude slaapzak of deken mee en kleed je warm aan tegen de kou. Reserveren kan via www.filmhuisoosterbeek.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen